Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Στα υψηλά ημέρας η Wall Street

Dow12.967,5229,41 0,23%  



  Nasdaq2.960,31-25,60 -0,86%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:52

Στα υψηλά ημέρας κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση για το 2012 καθώς απομένουν μόνο λίγες ώρες για την εκπνοή της προθεσμίας για την επίτευξη συμφωνίας ώστε να αποφευχθεί ο δημοσιονομικός γκρεμός στις ΗΠΑ και ενώ ο πρόεδρος Barack Obama αναμένεται να παραχωρήσει ομιλία σχετικά με το ζήτημα στις 20.30 ώρα Ελλάδος.

Στο μεταξύ, το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, κάνει λόγο επίτευξης προσωρινής συμφωνίας δύο από τους άξονες της οποίας αποτελούν η παράταση επί ένα έτος των κρατικών παροχών για την ανεργία και η αύξηση του φορολογικού συντελεστή για την ακίνητη περιουσία. Οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία και μερίδα των Ρεπουμπλικάνων δηλώνουν έτοιμοι να υπερψηφίσουν την πρόταση για το δημοσιονομικό πρόβλημα, προσθέτει το Reuters.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό ενώ ακόμα και αν καταλήξουν σε κάποια συμφωνία την τελευταία στιγμή, αυτό θα αφορά μόνο τα πιο επείγοντα μέτρα και όχι μια πολιτική απάντηση στο πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων όπως τονίζουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ηγετικά στελέχη της Γερουσίας προσπάθησαν κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου να βρουν μια λύση χωρίς επιτυχία. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Δημοκρατικός, Harry Reid, δήλωσε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων με συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα. 


Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και στελέχη του Κογκρέσου προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές ότι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την παράταση ορισμένων φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλων διατάξεων που εκπνέουν όταν το Κογκρέσο θα συνεδριάσει στις 3 Ιανουαρίου. "Αυτό που μας κρατά πίσω είναι η δυσλειτουργία εδώ στην Ουάσιγκτον", δήλωσε ο Ομπάμα μιλώντας στην εκπομπή του NBC "Meet the Press".

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 88 μονάδες (0,68%) και βρίσκεται στις 13.026,10 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 35,90 μονάδων (1,21%) φτάνοντας 2.996,20 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13.10 μονάδων (0,94%) και βρίσκεται στις 1.415,60 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 κινούνται με θετικό πρόσημο και 14 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Caterpillar καθώς διαπραγματεύεται στα $88,64 με άνοδο 1,83 δολ. ή σε ποσοστό 2,11%. Ακολουθούν η Hewlett-Packard με κέρδη 1,13% στα $13,835 και η General Electric στα $20,655 με άνοδο 1,05%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η μετοχή των McDonalds (-0,72%), η Boeing (-0,46%) και η Verizon Communications Inc (-0,43%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Τα κέρδη του Nasdaq οδηγεί η μετοχή του Facebook η οποία ενισχύεται 2,43% στα 26,54 δολ. μετά την αναβάθμιση της σύστασης από BMO Capital Markets σε outperform από underperform και την αύξηση της τιμής στόχου στα 32 δολ. από 15 δολ.

Από το μέτωπο της οικονομίας επίσης, η δραστηριότητα στον μεταποιητικό τομέα της Κίνας αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το Μάιο του 2011 το Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της HSBC. Τα τελικά στοιχεία για τον PMI της HSBC εμφάνισαν ότι ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 51,5 μονάδες το Δεκέμβριο, έναντι των προκαταρκτικών στοιχείων που έκαναν λόγο για 50,9 μονάδες και έναντι των 50,5 μονάδων του Νοεμβρίου.

Στο χώρο των επιχειρήσεων, η Carlyle Group LP και ομάδα επενδυτών στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων και η ελβετική Pictet & Cie συμφώνησαν να προχωρήσουν στην εξαγορά της επενδυτικής εταιρείας Duff & Phelps Corp. έναντι 665,5 εκατ. δολ. μεταδίδει το Bloomberg. Στους αγοραστές περιλαμβάνονται επίσης οι Stone Point Capital LLC και Edmond de Rothschild Group. Οι αγοραστές θα καταβάλουν 15,55 δολ. ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει premium 19% σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής της Duff & Phelps στις 28 Δεκεμβρίου. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου