Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Συνέλαβαν στο αεροδρόμιο την πρέσβειρα της Αιγύπτου

Λάρνακα: Επεισόδιο με την πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Μένα Μαχρούς Μπακχούμ σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όταν η πρέσβειρα φέρεται να αρνήθηκε να περάσει από έλεγχο ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αιγύπτια πρέσβειρα μετέβη το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο για να συνοδεύσει μέλη της οικογένειάς της, που θα αναχωρούσαν για τη χώρα τους. Επέμενε, ωστόσο, να εισέλθει στην αίθουσα αναχώρησης των επιβατών και όταν οι αστυνομικοί της εξήγησαν πως κάτι τέτοιο απαγορευόταν, φέρεται να τους έβρισε και να χειροδίκησε εναντίον τους.


Ενδελεχή έρευνα για το επεισόδιο που σημειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με την πρέσβειρα της Αιγύπτου ζήτησε ο πρόεδρος Χριστόφιας. Την ίδια ώρα η Λευκωσία, διά του Υπουργείου Εξωτερικών, εκφράζει λύπη για τη «δυσάρεστη τροπή» που έλαβε το συγκεκριμένο συμβάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, στο επεισόδιο που έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου είχε εμπλακεί η πρέσβειρα της Αιγύπτου Menha Mahrous Bakhoum, με τους επί καθήκοντι αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με τον έλεγχο ασφαλείας των αναχωρούντων επιβατών κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

«Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία να διεξαχθεί πλήρης και ενδελεχής έρευνα για το συμβάν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει τη λύπη του για τη δυσάρεστη τροπή που έχει πάρει το συγκεκριμένο συμβάν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η πρέσβειρα της Αιγύπτου με επιστολή της προς την υπουργό Εξωτερικών αναφέρει ότι ασκήθηκε βία σε βάρος της, την έθεσαν υπό κράτηση στο αεροδρόμιο και αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την υπουργό Εξωτερικών, η οποία, όπως λέει, της απολογήθηκε και το θέμα έληξε.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου