Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΤΡΑ: Ο Δήμος θα αποκτήσει το σπίτι που γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Υπέρ της ιδέας ανταλλαγής του σπιτιού όπου γεννήθηκαν ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς, αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο (επί της οδού Κορίνθου 241, μεταξύ Αγίου Νικολάου και Κολοκοτρώνη, στο κέντρο της Πάτρας) και το οποίο ανήκει σε ιδιώτες, με ακίνητο του Δήμου, τάχθηκε, κατά τη συνεδρίασή του, την Τετάρτη το βράδυ, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική πρόταση είχε υποβάλει προς το Δήμο Πατρέων, με έγγραφό του από τις 10/1/2013, ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών.
Ειδικότερα, ο Σύλλογος πρότεινε την ανταλλαγή του συγκεκριμένου ακινήτου με άλλο δημοτικό κτίριο, προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου και να χρησιμοποιηθεί με σεβασμό προς το ιστορικό φορτίο που αυτό φέρει.
Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης και ύστερα από την εισήγηση του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, προέκυψε ότι η δημοτική Αρχή συμφωνεί με την ανταλλαγή, όπως και το Σώμα στο σύνολό του, καθώς εγκρίθηκε τελικά να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες. Δηλαδή, θα γίνει, κατ' αρχήν, η εκτίμηση της αξίας του κτιρίου από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Οικονομικής Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Δημοτικής Περιουσίας, ούτως ώστε, στο επόμενο στάδιο, να προχωρήσει η ανταλλαγή του με αντίστοιχης αξίας ακίνητο του Δήμου Πατρέων.

ΠΗΓΗ dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου