Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ένταση στη Βουλή Διαμάχη για τα ψηφοδέλτια και σύγκρουση για την δικογραφία Πεπόνη


Εμπλοκή στην διαδικασία της ψηφοφορίας  για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής παρ’ ολίγον να δημιουργήσει η έλευση της συμπληρωματικής δικογραφίας στην Βουλή, ενώ διαμάχη δημιουργήθηκε και για τα ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα, η αντιπολίτευση ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να διακόψει την συνεδρίαση και να μεταθέσει για αύριο την ψηφοφορία προκειμένου να της δοθεί χρόνος να μελετήσουν τα νέα στοιχεία. Ο πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξήγησε ότι το θέμα είναι παρεμπίπτον και κάλεσε το Σώμα να αποφασίσει δια εγέρσεως. Τελικά η πλειοψηφία αποφάσισε να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Συγκεκριμένα, το θέμα έθεσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα που είπε ότι «έχει έρθει έγγραφο 120 σελίδων  που σχετίζεται με αυτό που συζητάμε. Αν προκύπτει κάτι απαλλακτικό ή κάτι που εμπλέκει άλλους δυο τρεις πρέπει να το γνωρίζουμε. Εμεις δηλαδή πως θα ψηφίσουμε; Αναρωτιέμαι αν πρέπει να ψηφίσουμε τώρα».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς είπε «Πήγαμε και είδαμε το φάκελο. Πρόκειται για περισσότερες από 100 σελίδες με μαρτυρικές καταθέσεις. Η πρόταση που κάναμε πριν από 4 ώρες είναι να γίνει η διαδικασία σε δύο συνεδριάσεις. Να γίνει αύριο τέτοια ώρα η ψηφοφορία. Να μελετήσουμε τον φάκελο. Να μιλήσουν οι ομιλητές και να δευτερολογήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι».

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Συμμερίζομαι όσα είπε η κυρία Παπαρήγα. Ένα κομμάτι της δικογραφίας έρχεται την τελευταία στιγμή. Αν είχε υιοθετηθεί η πρότασή μας να ψηφίσουμε αυριο θα είχε λυθεί το θέμα. Πλέον καλούμαστε να αποφασίσουμε χωρις σαν γνωρίζουμε ένα κομμάτι της δικογραφίας. Να μας επιτρέψετε να επιφυλαχθούμε. Να συνεκτιμήσουμε και να επανέλθουμε εάν προκύψουν νέα στοιχεία».

Πάντως ο κ. Μεϊμαράκης σε έντονο ύφος άφησε σαφέστατες αιχμές για την επιλογή της Δικαιοσύνης να στείλει στο παρα πέντε της ψηφοφορίας, νεα στοιχεία στη Βουλή. Είπε πως « όλοι γνώριζαν ότι η Βουλή σήμερα θα λάβει την απόφασή της και ότι η Βουλή αποφάσισε να ολοκληρώσει σήμερα την διαδικασία. Αυτό έγινε παντού γνωστό. Δεν μπορεί η Βουλή να καθοδηγείται στις εργασίες της επειδή κάποιοι εκλεκτοί δικαστές καλοπροαίρετα έστειλαν τα στοιχέια. Τι θα γινόταν αν τα έστελναν αυριο; Αν πούμε σήμερα ότι θα κάνουμε αυριο την ψηφοφορία στις 10 και 9 στείλουν νεα στοιχεία τι θα γίνει;».
 
ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου