Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Άρχισαν τα ισραηλινά αντίποινα.

Από το ιστολόγιο http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7674

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, είχε προαναγγείλει τα αντίποινα. Και αυτά δεν άργησαν!
 Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή στη Ράφα, με συνέπεια τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους. 

"Η σιωνιστική επιδρομή κατά ενός σπιτιού στη Ράφα προκάλεσε το θάνατο έξι μαρτύρων", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άντχαμ Αμπού Σελμίγια, εκπρόσωπος των υπηρεσιών επειγόντων περιστατικών της Χαμάς.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους νεκρούς είναι ο Καμάλ αλ Νάιραμπ, γενικός γραμματέας των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης (PRC), μιας ένοπλης ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης. 

Ο Μπαράκ επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιδρομή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε και σημείωσε ότι "είχε στόχο μαχητές της PRC".

Παράλληλα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε και αυτό επικαλούμενο την ίδια την οργάνωση PRC ότι ο επικεφαλής της Νάιραμπ και τέσσερα μέλη της PRC σκοτώθηκαν σήμερα στη Ράφα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Η Επιτροπή Λαϊκής Αντίστασης (PRC) είναι μια οργάνωση η οποία δρα συχνά ανεξάρτητα από τη Χαμάς που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου