Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Bloomberg: Στα ύψη η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Σε υψηλό ρεκόρ βρίσκεται η αξία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ και την έξοδο των επενδυτών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη της Merrill Lynch, τα αμερικανικά ομόλογα έχουν σημειώσει άνοδο 2% από τις 31 Ιουλίου, και οι 30ετείς αποδόσεις υποχώρησαν στο χαμηλό του 3,64%, που είναι το χαμηλότερο των 11 τελευταίων μηνών.



Εξάλλου, οι δείκτες της Merrill Lynch αποδεικνύουν ότι παγκοσμίως τα κρατικά ομόλογα έχουν αποδόσεις 1,4% τον Αύγουστο, ενώ η μέση απόδοση του Global Sovereign Broad Market Plus index των 1.236 τίτλων, έχει υποχωρήσει στο 1,9%, που είναι το χαμηλότερο από τον περασμένο Νοέμβριο.
Η απόδοση για τα δεκαετή ομόλογα υποχώρησε σήμερα στο 2,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2009.

Οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερα καταφύγια εν τω μέσω αυξημένων ανησυχιών ότι οι κρίσεις χρέους σε ΗΠΑ και Ευρώπη και η επιβράδυνση της μεταποιητικής δραστηριότητας στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, μπορεί να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία να παραπαίει.
Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αξία του Global Broad Market Index της Bank of America Merrill Lynch, έχει αυξηθεί 132,4 δισ. δολάρια από το τέλος Ιουλίου, στα 42,1 τρισ. δολάρια, που είναι το μεγαλύτερο ποσό από το 1996.
Ο δείκτης, που περιλαμβάνει περισσότερα από 19.000 ομόλογα που πωλούνται από κυβερνήσεις, τράπεζες και τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, είχαν απόδοση 1,09% αυτό το μήνα, καθώς η χθεσινή «έξοδος» των επενδυτών, εξανέμισε περίπου 2,5 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των χρηματιστηρίων παγκοσμίως, διευρύνοντας το συνολικό ποσό από τις 26 Ιουλίου, στα 7,8 τρισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου