Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Συγκρούσεις για τρίτη μέρα στο Λονδίνο

Από το ιστολόγιο http://briefingnews.gr/international/item/2543

της Μαρίας Γιαχνάκη

Δεν σταματούν οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Ανατολικό Λονδίνο, που ξεκίνησαν μετά τον θάνατο νεαρού από πυρά αστυνομικών στο Τότεναμ.



Οι νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή, εντείνουν τις ανησυχίες ότι οι ταραχές θα συνεχιστούν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους,  σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν σε καταστήματα, κατά τα φαινόμενα για να βρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν στους αστυνομικούς.

Από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Peckham του Aνατολικού Λονδίνου πήραν φωτιά.  Καταστήματα , εμπορικά κέντρα και καφετέριες βρίσκονταν σε ασφυκτικό κλοιό  από τις ομάδες των διαδηλωτών που  λεηλατούσαν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Από την πλευρά τους οι αρχές εκκένωσαν τα πολυκαταστήματα  και τοποθέτησαν γύρω από αυτά ισχυρές δυνάμεις, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν οι εμπρησμοί και οι λεηλασίες.

Το Peckham που είναι ένα από τα 35 μεγάλα κέντρα του Λονδίνου με υψηλή εγκληματικότητα, έγινε το σημείο αναφοράς όλων των ταραξιών από νωρίς.

Με αφετηρία αυτήν την περιοχή  οι ομάδες των διαδηλωτών του Λονδίνου προχώρησαν στο Brixton το Hackey όπου δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
Η αστυνομία αμέσως άρχισε να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της  στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο και κυρίως στο Stratford όπου γίνονται τα Ολυμπιακά έργα και έχουν ήδη οικοδομηθεί ολυμπιακά ακίνητα , για να τα προφυλάξει.

Όμως την ίδια ώρα προσπάθησε να προστατεύσει και τον κόσμο που κυκλοφορούσε στους δρόμους απαγορεύοντας την κυκλοφορία αλλά και την είσοδο στα μεγάλα καταστήματα τα οποία υποχρέωσε να κλείσουν  από νωρίς.  

Ο μεγαλύτερος φόβος της αστυνομίας είναι να μην φτάσουν οι διαδηλωτές στα ολυμπιακά ακίνητα στα οποία θα κάνουν σίγουρα μεγάλες ζημιές.

Οι κάτοικοι των περιοχών κλείστηκαν από νωρίς στα σπίτια τους παρακολουθώντας τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Οι επόμενες μέρες αναμένεται να είναι πολύ σκληρές αφού ο θάνατος του νεαρού έδωσε την αφορμή να ξεσπάσουν τα επεισόδια από τις ομάδες που έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος του Λονδίνου

Σύμφωνα με το B.B.C. τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα για έλεγχο.


ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ


Dim lights Embed


Dim lights Embed





Την ίδια ώρα, επιστρέφει από τις διακοπές του στην Ιταλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός Νταίηβιντ Κάμερον, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ταραχές. Η άφιξη του βρετανού Πρωθυπουργού αναμένεται σήμερα το πρωί σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού του συμβουλίου .

Με την επιστροφή του, ο Κάμερον, οποίος έχει ήδη δεχθεί τα πυρά των ΜΜΕ, επειδή παρέμεινε στις διακοπές του, αντί να βρίσκεται στο μέτωπο των ταραχών, σχεδιάζει συνάντηση εκτάκτου ανάγκης, με μέλη αρμόδιας υπηρεσίας, τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου