Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Αυτοί αλληλοσυγχαίρονται και οι αγορές γκρεμίζονται

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90550&catid=13



Μετά τη βουτιά στη Wall Street στο ... βαθύ κόκκινο βυθίζονται και οι χρηματαγορές στην Ασία. Παρά την παρέμβαση Ομπάμα το αμερικάνικο χρηματιστήριο που έπεφτε 3,8 στην έναρξη του διαγγέλματος του έκανε βουτιά ως το κλείσιμο στο -5,55%. Την ίδια πορεία ακολουθούν ασιατικά χρηματιστήρια.

Το χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρούσε κατά 4% στο μέσον της συνεδρίασης, του Χονγκ Κονγκ κατρακυλούσε κατά 7,24% λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, το χρηματιστήριο του Σίδνεϊ βρισκόταν στο -5% και το χρηματιστήριο της Σεούλ υποχωρούσε κατά 4,2%. Το χρηματιστήριο της Σανγκάης άνοιξε με πτώση κατά 2,33%.
"Είναι μία τρομακτική, θλιβερή ημέρα", δήλωσε ο Κρις Γουέστον, το IG Markets στη Μελβούρνη. "Οι άνθρωποι ενεργούν με το θυμικό, αντί να εξετάσουν με ορθολογικό τρόπο την κατάσταση. Πρόκειται για γενικευμένο πανικό".
Την ίδια ώρα οι ηγέτες... χτυπούν ο ένας την πλάτη του άλλου και ανταλλάσσουν ... συγχαρητήρια.
Ο αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία, τόσο με τον Ισπανό ομόλογό του, Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, όσο και με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι τρεις χώρες.
"Ο Πρόεδρος χαιρέτησε τα μέτρα που πήραν η Ισπανία και η Ιταλία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις άμεσες οικονομικές προκλήσεις των χωρών τους, αλλά και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους" ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου