Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FIGARO Επικύρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό»

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63291402

  Οι βουλευτές της συμπολίτευσης στην Γαλλία ζητούν να δωθεί η έγκριση από το γαλλικό κοινοβούλιο εντός του Αυγούστου, προκειμένου "να επιταχυνθεί η στήριξη προς την Ελλάδα", αναφέρει σε δημοσίευμά της την Τρίτη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Επικύρωση της βοήθειας προς την Ελλάδα «το ταχύτερο δυνατό»



Οπως αναφέρει ο συντάκτης του κειμένου, "η πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος UMP εκτιμούν ότι είναι απαραίτητο να συγκληθεί εντός του Αυγούστου, κοινοβουλευτική συνεδρίαση, ώστε να επικυρωθεί το ταχύτερο δυνατό η ευρωπαϊκή συμφωνία της 21ης Ιουλίου, σχετικά με το σχέδιο στήριξης στην Ελλάδα".
Ο Πρόεδρος της χώρας Νικολά Σαρκοζί είχε προγραμματίσει έκτακτη συνεδρίαση για τις αρχές του Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης θεωρούν ότι είναι πολύ αργά, εξαιτίας του πιεστικού κινδύνου διάδοσης της κρίσης του χρέους.
Η Φιγκαρό αναφέρει ότι υπήρχε το προηγούμενο διάστημα η σκέψη για έκτακτη σύγκληση της Βουλής ακόμη και στατέλη Ιουλίου ή τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.
Η εξέλιξη αυτή δεν κατέστη δυνατή γιατί δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και η ίδια η Κομισιόν, αναφέρει η εφημερίδα.
"Τα σχετικά κείμενα προς συζήτηση μελετώνται ήδη" ώστε να είναι έτοιμα όσο το δυνατόν πιό γρήγορα, υποστηρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου