Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μ.Φέκτερ: «Δαμόκλειος σπάθη» μια ελληνική χρεοκοπία Η αυστριακή υπουργός Οικονομικών δεν έχει... περιέργεια να μάθει τον αντίκτυπο από ένα τέτοιο ενδεχόμενο

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/

Μ.Φέκτερ: «Δαμόκλειος σπάθη» μια ελληνική χρεοκοπία
Η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας κυρία Μαρία Φέκτερ


Ως «δαμόκλειος σπάθη» απειλεί να πέσει στους Ευρωπαίους μια χρεοκοπία της Ελλάδας και ουδείς μπορεί να προείπει πόσο μεγάλος θα είναι ο οικονομικός αντίκτυπος από μια τέτοια εξέλιξη, δήλωσε μιλώντας στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ. Από τις Βρυξέλλες η αυστριακή υπουργός επιβεβαίωσε εξάλλου τις διαφωνίες των Ευρωπαίων ηγετών αναφορικά με την τελική μορφή που θα λάβει το EFSF.

«Ουδείς μπορεί να πει πόσο μεγάλες θα είναι οι επιπτώσεις από μια ελληνική χρεοκοπία, που κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από την Ευρώπη. Ουδείς μπορεί να πει αν οι συνέπειες θα είναι χειρότερες από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Εγώ προσωπικώς δεν έχω καμιά περιέργεια να το διαπιστώσω», δήλωσε χαρακτηριστικά η Φέκτερ.
Αναφερόμενη στην ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας η Φέκτερ είπε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν συμφωνούν για το αν εν τέλει το EFSF θα λειτουργεί ως τράπεζα παρέχοντας εγγυήσεις με «οπλοστάσιο» τα αυξημένα κεφάλαια (440 δισ. ευρώ) που ενέκριναν τις προάλλες η ίδια και οι ομόλογοί της υπουργοί της Ευρωζώνης.

«Για την ώρα δεν υπάρχει συναίνεση στο ζήτημα αυτό. Κάποιες χώρες ευνοούν μια τέτοια εξέλιξη, κάποιες άλλες όχι», είπε η Φέκτερ ξεκαθαρίζοντας ότι η ίδια αντιτίθεται στην προοπτική να προχωρεί το EFSF σε «ευρείας κλίμακας» αγορές κρατικών ομολόγων. «Δεν θέλω το Ταμείο να εξελιχθεί σε bad bank», είπε η αυστριακή υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου