Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πέντε νέοι σταθμοί διοδίων «ξεφυτρώνουν» στην Εγνατία

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Πέντε νέοι σταθμοί διοδίων τίθενται σε λειτουργία κατά μήκος της Εγνατίας οδού μέσα στο προσεχές δίμηνο. Οι τέσσερις μάλιστα πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με την «Μακεδονία», το κόστος διέλευσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα θα είναι ίδιο σε όλους τους σταθμούς και θα ανέρχεται στα 2 ευρώ.


Στην τιμή αυτή αναμένεται να πέσει και το κόστος διέλευσης από το σταθμό στον Πολύμυλο Κοζάνης, το μοναδικό που βρίσκεται σε λειτουργία και στον οποίο οι οδηγοί πληρώνουν σήμερα 2,80 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η τιμή στα διόδια των Μαλγάρων, θα παραμείνει στα 2,40 ευρώ. Τα διόδια θα ενταχθούν και αυτά στο δίκτυο διοδίων της Εγνατίας οδού, στο οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν δεκατρείς σταθμοί.
Οι τέσσερις νέους σταθμούς που θα τεθούν σε λειτουργία το προσεχές δεκαπενθήμερο θα λειτουργήσουν στη θέση Τύρια, στα όρια Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, στο Μαλακάσι μεταξύ Μετσόβου και Γρεβενών, στην περιοχή της Βόλβης και στον Ίασμο μεταξύ Ξάνθης και Κομοτηνής. Ο πέμπτος σταθμός, ο οποίος θα λειτουργήσει ως το τέλος του έτους, είναι στον κόμβο Μουσθένης, στο Παγγαίο.
Αρχές του 2013 τα ηλεκτρονικά διόδια
Η απόφαση για τη λειτουργία των διοδίων έχει ήδη υπογραφεί από τον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση και απομένει η υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να δρομολογηθεί η άμεση λειτουργία τους.
Ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ότι «πρόκειται για προσωρινούς σταθμούς διοδίων, οι οποίοι θα λειτουργούν, μέχρι να εγκατασταθούν τα ηλεκτρονικά διόδια στην Εγνατία οδό, ώστε να είναι εφικτή η χρέωση ανά χιλιόμετρο». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου τα ηλεκτρονικά διόδια αναμένεται να λειτουργήσουν στις αρχές του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου