Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις στην ψευδοβουλή για φυσικό αέριο

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Δηλώσεις στην ψευδοβουλή για φυσικό αέριο


Η ψευδοβουλή άρχισε χθες τις εργασίες του νέου «νομοθετικού έτους» με το λεγόμενο πρόεδρο του σώματος Χασάν Μποζέρ να ισχυρίζεται ότι οι έρευνες για φυσικό αέριο από τους Ελληνοκυπρίους ήταν σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό.


Σύμφωνα με το σημερινό τ/κ Τύπο, ο λεγόμενος πρωθυπουργός των κατεχομένων Ιρσέν Κιουτσιούκ κάλεσε τα κόμματα της «συμπολίτευσης» και της «αντιπολίτευσης» να συνεργάζονται σε εθνικά θέματα και είπε ότι υποστηρίζει τις προτάσεις που υπέβαλε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Οζκάν Γιοργαντζίογλου ισχυρίστηκε ότι η αναγνώριση της «ε/κ διοίκησης» ως Κυπριακή Δημοκρατία δεν της δίνει το δικαίωμα να διενεργεί έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο και ότι η επιμονή της αποτελεί εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού, όπως υποστήριξε.

Σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι αυτό που περιμένει φέτος από την ψευδοβουλή είναι η προκήρυξη πρόωρων παράνομων εκλογών, αναφέροντας ότι υποστηρίζει την παράνομη συμφωνία Ερντογαν-Ερογλου για οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας.

Ο ηγέτης του κόμματος Ελευθερίας και Μεταρρύθμισης Τουργκάϊ Αβτζί είπε ότι η εξωτερική πολιτική του ψευδοκράτους θα πρέπει να είναι «εθνική» και όλοι να υποστηρίζουν τον Ντερβίς Ερογλου σε θέματα «εξωτερικής πολιτικής».

Τις χθεσινές εργασίες της ψευδοβουλής παρακολούθησε και ο κ. Ερογλου.

Κατά την αναχώρησή του, υποστήριξε ότι ο ίδιος έκανε βήματα για να επιτευχθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις, ότι απαιτείται πάρε-δώσε για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα ενώ ισχυρίστηκε ότι η στάση της ε/κ πλευράς οδηγεί στη μη λύση.

Σχετικά με τη λεγόμενη συμφωνία που υπέγραψε με τον Τούρκο Πρωθυπουργό για την υφαλοκρηπίδα, είπε ότι ο ίδιος είχε την «αρμοδιότητα» να την υπογράψει, αλλά η έγκριση ή μη της «συμφωνίας» ανήκει στην ψευδοβουλή.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στην ψευδοβουλή και έχει τίτλο «Η χειρότερη περίοδος. Επιβάλλεται η διενέργεια πρόωρων εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου