Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

To Colpo Grosso κυβέρνησης - τρόικας με τα ακίνητα των Ελλήνων!

Από το ιστολόγιο http://www.greekmoney.gr/

image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες επένδυσαν πολλά λεφτά στην ακίνητη περιουσία, πληρώνοντας εκατομμύρια στους τόκους των στεγαστικών δανείων. Δίνοντας μαύρα λεφτά στους εργολάβους (και τους πολεοδόμους συνεργάτες τους που σήμερα λυπόμαστε να τους στείλουμε εφεδρεία) μέσω τους συστήματος των αντικειμενικών αξιών και της διαφοράς με την εμπορική αξία ( αλλά η κυβέρνηση δεν αγγίζει τους εργολάβους χρηματοδότες της).


Η αγορά των ακινήτων στην Ελλάδα, λειτουργούσε σαν μια τράπεζα τοποθέτησης κεφαλαίων για ώρα ανάγκης, τα οποία η κάτοχοι τους δεν ήθελαν να τα έχουν ως ρευστό στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια.  Με απλά λόγια αγόραζες με δάνειο ένα διαμερισματάκι εκτός της βασικής κατοικίας σου, για να μπορείς να το ρευστοποιήσεις σε μια δύσκολη κατάσταση της ζωής σου. Αυτό είναι ένας τίμιος μόχθος ενός εργασιακού βίου, γεμάτο ιδρώτα και πίκρα.
Σήμερα λοιπόν ήρθε για όλους τους Έλληνες αυτή η δύσκολη στιγμή στη ζωή τους και χρειάζεται, να καταβάλουν τεράστιους φόρους στο πτωχευμένο από τους κυβερνώντες κράτος.  Κανονικά λοιπόν ένας συνειδητοποιημένος φορολογούμενος πολίτης, για να αντεπεξέλθει θα αποφάσιζε να πουλήσει ένα από τα ακίνητα του, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του.
dnt3troika_500x400_765657833.jpg
Η κυβέρνηση όμως - ερευνώνται τα κίνητρα της - μπλόκαρε την αγορά ακινήτων με εκατοντάδες φόρους και χαράτσια, εμποδίζοντας την να κινηθεί ελεύθερα και να παράγει αξία και υπεραξία. Αφαιρώντας έτσι διά της φορολογικής και ψυχολογικής βίας σε κάθε Έλληνα, την δυνατότητα να ρευστοποιήσει χωρίς εμπόδια ένα ακίνητο του για να έχει κεφάλαιο να κινηθεί. Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και η απίστευτη δορυφόρος της κυβέρνησης κολλητή του πρωθυπουργού ( που προσέλαβε πλήθος από ΜΚΟ) κ. Τίνα Μπιρμπίλη με την αγορά αυτοκινήτων, η οποία με την αλόγιστη αύξηση των τελών και άλλων χαρατσιών, κατέστρεψαν σε μία νύχτα την περιουσία των Ελλήνων, αφαιρώντας του τη δυνατότητα να πουλήσουν τα αμάξια τους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στα νοικοκυριά.
Αυτή η περίεργη φορολογική ομηρία των ακινήτων ( μάλιστα ο Βενιζέλος αυξάνει εκ νέου τις αντικειμενικές αξίες ελπίζοντας να πάρει μεγαλύτερο φόρο ή να δημεύσει περισσότερα σπίτια αυτών που δεν θα πληρώσουν ) που επιβάλλει η κυβέρνηση, εμποδίζει το κράτος να εισπράξει τα λεφτά που ζητά μέσα από φόρους. Επομένως η ίδια η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, με τις αποφάσεις της δείχνει ότι δεν θέλει να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους. Γιατί εάν το ήθελαν, θα μείωναν τους εκατοντάδες φόρους στα ακίνητα ( που δεν πρόκειται να τους πάρουν αφού δεν θα υπάρχει ρευστό) και θα απελευθέρωναν τις αγοραπωλησίες στo real estate, παίρνοντας αλλιώς το χρήμα. Έτσι θα κινούνταν η αγορά ακινήτων και μαζί με αυτή εκατοντάδες επαγγέλματα, αλλά και οι τράπεζες.
Από τη στιγμή όμως που η κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου ακολουθεί με απίστευτη εμμονή την φορομπηχτική πολιτική ασφυξίας της αγοράς ακινήτων, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι έχουν σχέδιο να δημεύσουν την ακίνητη περιουσία χιλιάδων ή και εκατομμυρίων Ελληνικών νοικοκυριών - που λόγω ανεργίας και κρίσης - δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.  Εάν το κράτος λοιπόν καταφέρει και δημεύσει τα ακίνητα των Ελλήνων, επειδή η Ελληνική οικονομία είναι ήδη δημευμένη από την τρόικα, τα ακίνητα θα περάσουν στα χέρια των τοκογλύφων δανειστών μας! Αυτό είναι το colpo grosso !

ΥΓ: Η πρόταση της τρόικας να μειωθούν οι βασικοί μισθοί, οδηγεί στην αδυναμία των νοικοκυριών να ανταποκριθούν στους φόρους και τα χαράστια ακινήτων και άρα να μην μπορούν να τους πληρώνουν και να μετατραπούν σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες του δημοσίου, το οποίο θα προχωρήσει σε δήμευση της ακίνητης περιουσίας. Οι φοροφυγάδες δεν θίγονται γιατί θα έχουν να δίνουν το μικρό σχετικά με όσα έχουν κλέψει χαράτσι στα ακίνητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου