Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

"Όχι" στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης,

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Την πλήρη αντίθεσή του στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης, εξέφρασε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Όλες οι παρατάξεις υπεραμύνθηκαν του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ και υπερψήφισαν ψήφισμα του δήμου Μεγαλόπολης και των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, προκειμένου να υπάρχει συντεταγμένη πορεία με τον A' βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου της ΔΕΗ της Μεγαλούπολης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, επεσήμανε το γεγονός της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής και χαρακτήρισε τις σκέψεις που γίνονται από την κυβέρνηση ''εκ του πονηρού υποκινούμενες'', με την απόφαση να τεθεί η πολιτική αυτή σε εφαρμογή για πρώτη φορά στη Μεγαλόπολη.

''Το πρόβλημα δεν είναι η ιδιωτικοποίηση, αλλά τα ζητήματα της εφεδρείας και της απόλυσης που απειλούν ευαίσθητες και μη κοινωνικές ομάδες'', υπογράμμισε ο Πέτρος Τατούλης, προσθέτοντας ωστόσο ότι προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιοι κίνδυνοι έχει ζητήσει ο ίδιος επανειλημμένα τη γρήγορη λειτουργία της 5ης μονάδας του εργοστασίου.

Τέλος, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ''είμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον κίνδυνο απειλήσει άμεσα τους εργαζομένους στη ΔΕΗ Μεγαλόπολης, στέλνοντας ένα μήνυμα στην κυβέρνηση''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου