Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Με αυξημένο όγκο και τζίρο η αντίδραση του ΓΔ

Από το capital.gr
 
Αποσυνδεδεμένο από τις ευρωπαϊκές αγορές, το Χρηματιστήριο της Αθήνας διαφοροποιείται τόσο στην άνοδο όσο και στην πτώση.

Στο πολυπόθητο «OK» του Eurogroup για την έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, η οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να έχει εκταμιευθεί προ… δύο μηνών περίπου, επιχειρεί να βρει στήριξη η ελληνική αγορά την Τετάρτη, στην τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Η ελληνική αγορά συνεχίζει ωστόσο να «φλερτάρει» με νέα χαμηλά, καθώς δείχνει αδύναμη να ευθυγραμμιστεί με το -μεταβαλλόμενο- κλίμα που διαμορφώνεται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Απώλειες έως και 4,97% σημείωνε νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών, που συνεχίζει από την έναρξη των συναλλαγών να κινείται σε αρνητικό έδαφος με το σύνολο σχεδόν των τίτλων του να διαπραγματεύεται με απώλειες.

Δεν ισχύει το ίδιο και για τον Γενικό Δείκτη, που από απώλειες 0,47% στο άνοιγμα των συναλλαγών, κατάφερε να βρεθεί σε θετικό έδαφος με κέρδη έως 1,06%, βρίσκοντας στήριξη στο αγοραστικό ενδιαφέρον που προσελκύουν δεικτοβαρείς τίτλοι του FTSE20, όπως η Coca-Cola 3E. 



«Η αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI και η έγκριση της εκταμίευσης της 6ης δόσης θα ασκήσουν αντίρροπες δυνάμεις στην εγχώρια αγορά, η οποία θα διατηρήσει και σήμερα την εικόνα μεταβλητότητας και εναλλαγής προσήμων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη» εκτιμά στο πρωινό της report η Beta Securities.

«Αν και το πιθανό εύρος κίνησης του Γενικού Δείκτη παραμένει στα γνωστά όρια των τελευταίων τριών συνεδριάσεων» των 650 – 670 μονάδων, η αγορά αναμένεται να δεχθεί τεχνικής φύσεως πίεση από τις εκροές του MSCI, σημειώνει μεταξύ άλλων η χρηματιστηριακή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης διαγράφονται από τη σύνθεση του MSCI Standard Index οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank, Τρ. Κύπρου και ΔΕΗ και θα συμπεριληφθούν στη σύνθεση του MSCI Small Cap, από τη σύνθεση του οποίου διαγράφονται οι Attica Bank, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Geniki Bank, ΟΛΠ και ΕΥΑΘ.

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 662,30 μονάδες, με άνοδο 0,12%. Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 39 εκατ. τεμαχίων αξίας 43 εκατ. ευρώ.

Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες διαμορφώνονται σε 3,02% στις 278,73 μονάδες.

Έντονες διαφοροποιήσεις στις διακυμάνσεις των τίτλων του FTSE20, όπου ξεχωρίζει η άνοδος 10,60% και 9,89% των MIG και ΚΑΕ, καθώς και τα κέρδη 8,77% και 7,63% των Βιοχάλκο και Τιτάν, ενώ ακολουθεί η μετοχή της Jumbo ενισχυμένη 6,16% στα 3,79 ευρώ.

Στον αντίποδα, με απώλειες 11,57% στα 0,451 ευρώ διαπραγματεύεται η Εurobank, ακολουθούν οι Τρ. Κύπρου και Alpha Bank με απώλειες 9,54% και 8,53%, ενώ πάνω από 35 υποχωρούν οι τίτλοι των ΤΤ και ΔΕΗ στα 0,55 και 4,03 ευρώ. Σε αρνητικό έδαφος και οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΕΤΕ, υποχωρούν σε ποσοστό 1,95%, 1,39% και 0,52% αντίστοιχα.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου