Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Θα παραμείνει 8 εβδομάδες στη φυλακή

Από το ιστολόγιο http://www.newstoday.gr/

Εντολή να τεθεί υπό προσωρινή κράτηση 8 εβδομάδων, έδωσε ο δικαστής Κιμ Χέγκερ, στον οποίο παρουσιάστηκε ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που παραδέχτηκε ότι είναι ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής με τους 93 νεκρούς στη Νορβηγία.
Θα παραμείνει 8 εβδομάδες στη φυλακή
Η περίοδος αυτή κράτησης του Μπρέιβικ μπορεί να παραταθεί, προσέθεσε ο δικαστής, σημειώνοντας ότι η δίκη του μπορεί να διεξαχθεί σε ένα έτος.
Ο δικαστής Κιμ Χέγκερ προσέθεσε ότι κατά τις οκτώ εβδομάδες της κράτησής του ο κατηγορούμενος θα τεθεί σε απομόνωση και δεν θα του επιτρέπεται να λαμβάνει γράμματα, να ενημερώνεται από τα μέσα ενημέρωσης ή να δέχεται επισκέψεις, με μόνη εξαίρεση τον δικηγόρο του.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή τους, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας ζήτησαν από το δικαστήριο να μην επιτρέψει την είσοδο για το κοινό και τους δημοσιογράφους στην αίθουσα όπου θα καταθέσει ο κατηγορούμενος για τη διπλή πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε στο δικαστήριο ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών, ενώ και η νορβηγική αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει εντελώς αυτό το ενδεχόμενο.



Σύμφωνα με την αστυνομία ο Μπρέιβικ παρέμεινε ήρεμος καθ' όλη τη διάρκεια της ανάκρισης και έμοιαζε να μην έχει "επηρεαστεί" από τις βίαιες πράξεις του.


Τι είπε ο σφαγέας
Ο δράστης δεν αναλαμβάνει την ποινική ευθύνη, αφού όπως λέει, συνεργάστηκε στο σχεδιασμό με άλλους δύο «πυρήνες».
Ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είπε μάλιστα ότι έκανε ότι έκανε για να σώσει την Ευρώπη από το Ισλάμ και ότι στόχος του ήταν να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες, να σταματήσει την κατάληψη της Ευρώπης από Μαρξιστές και Μουσουλμάνους καθώς και να πλήξει το Εργατικό Κόμμα που «πρόδωσε τη χώρα».
Ο κατηγορούμενος Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ είχε δηλώσει νωρίτερα μέσω του δικηγόρου του ότι θέλει να εξηγήσει στο δικαστήριο τα κίνητρα της πράξης του.

Συγκεντρωμένος κόσμος έξω από το δικαστήριο

To αυτοκίνητο που μετέφερε τον σφαγέα
Την ώρα της άφιξης του σφαγέα στο δικαστήριο, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι κάποιοι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο φώναζαν «καταραμένε προδότη» και χτυπούσαν το αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι τον μετέφερε.
«Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ένας από τους τρεις ή τέσσερις ανθρώπους που χτυπούσαν το αυτοκίνητο.
Οι αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο να υπάρχει και συνεργός του 32χρονου -παρότι ο ίδιος λέει πως έδρασε μόνος- αλλά και το κατά πόσο η ιδεολογία την οποία πρόβαλε έχει και άλλους υποστηρικτές.
Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο δράστης δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις. Στο βιβλίο αυτό στο ίντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και η βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.
«Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος», σημειώνει» στο Μπρέιβικ στο μανιφέστο με τίτλο «2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας».
Σύνδεσμος του Νορβηγού και ένας Έλληνας
Υπάρχει σύνδεσμος του Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ στην Ελλάδα, μέλος της ομάδας των «Ναϊτών Ιπποτών» και μάλιστα, μέλος της ομάδας διερεύνησης στόχων για εκτέλεση ανάμεσα σε μαρξιστές και οπαδούς του πολυπολιτισμού!
Ως σταυροφόρο πολεμιστή, μέλος του νέου τάγματος των Ναϊτών ιπποτών -στα ιδρυτικά μέλη του οποίου περιλαμβάνει και έναν Έλληνα- και με αποστολή του να σώσει το χριστιανισμό στην Ευρώπη από την εξάπλωση του ισλαμισμού βλέπει τον εαυτό του ο 32χρονος Νορβηγός, που φέρεται ως δράστης για την τραγωδία στη Νορβηγία.
Στο πολυσέλιδο αντισλαμικό μανιφέστο που δημοσίευσε λίγο πριν το μακελειό αναφέρει ότι είναι μέλος του τάγματος των Ναϊτών, που όπως λέει ανασυστάθηκε στο Λονδίνο το 2002.
Ανάμεσα στα ιδρυτικά μέλη λέει ότι είναι δύο Βρετανοί, ένας Γάλλος, ένας Γερμανός, ένας Ολλανδός, ένας Έλληνας, ένας Ρώσος, ένας Νορβηγός και ένας Σέρβος, χωρίς όμως να τους κατονομάζει.
«πλοκάμια» σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν πλέον πως, πέραν της γνωστής μέχρι σήμερα ακραίας συνθηματολογίας και των καθημερινών μικροεπιθέσεων κατά μεταναστών, κρύβεται κάτι πολύ μεγαλύτερο και πραγματικά επικίνδυνο.

Σκόπευε να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό…
Ωστόσο ο 32χρονος δολοφόνος, είπε στην αστυνομία ότι σκόπευε να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Aftenposten.
Ο συλληφθείς είπε κατά την ανάκρισή του ότι σκόπευε να σκοτώσει την Μπρούντλαντ κατά την επίσκεψή της στο νησί νωρίτερα την Παρασκευή, αλλά ότι καθυστέρησε, δήλωσαν πηγές της αστυνομίας στην εφημερίδα.
Η Μπρούντλαντ διετέλεσε πρωθυπουργός στην κυβέρνηση των Εργατικών για τρεις θητείες, μεταξύ του 1981 και του 1986.
Γιατρός στο επάγγελμα με σπουδές στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η Μπρούντλαντ θεωρείται από πολλούς νορβηγούς "μητέρα του έθνους". Από το 1998 ως το 2003 διετέλεσε πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Την Παρασκευή η Μπρούντλαντ είχε εκφωνήσει ομιλία στο νησί Ουτόγια πριν φθάσει εκεί ο Μπρέιβικ.
Σε ανάρτηση σε ιστοσελίδα που φέρεται ότι συνδέεται με τον συλληφθέντα, η πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται "δολοφόνος της χώρας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου