Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Μέριμνα Ποντίων Κυριών, 100 χρόνια στη Θεσσαλονίκη – Με έκθεση ζωγραφικής ξεκινούν οι εκδηλώσεις

 Η έκθεση της εικαστικού και γραφίστριας Νατάσας Μπαλτούνα φιλοξενηθεί στο Μουσείο «Κεντώντας τη μνήμη»

ΦΩΤΟ:«Χάρτινες» γυναίκες στο Μουσείο «Κεντώντας τη Μνήμη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)

Με μια έκθεση ζωγραφικής που είναι εστιασμένη σε 15 γυναίκες αστικών περιοχών της Ανατολικής Θράκης, των παραλίων της Μικρασίας και του Πόντου εγκαινιάζεται ο κύκλος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στη Θεσσαλονίκη.

Η έκθεση που έχει τον τίτλο «ΦΡΑΝΤάless Γιατί σκοτάδι στο φως? 1922-2022» είναι της εικαστικού και γραφίστριας Νατάσας Μπαλτούνα. Θα φιλοξενηθεί στο μουσείο της Μέριμνας «Κεντώντας τη μνήμη», από την Τρίτη 4 μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Οι 15 πίνακες που έχουν επιλεγεί αποτυπώνουν 15 πρόσωπα, από το φως στο σκοτάδι. Όπως αναφέρεται από τους επιμελητές , «γυναίκες εύπορες, καλλιεργημένες, ανεξάρτητες, ελπίζουν για το φως. Αφήνουν Πατρίδα για την Πατρίδα κι έρχονται αντιμέτωπες με το σκοτάδι! Μέσα από μια ενδοσκοπική ματιά η εικαστικός-γραφίστρια Νατάσα Μπαλτούνα αποδίδει την εποχή (αρχές του 20ού αιώνα) κι εμπνέεται από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της εποχής. Τα πρόσωπα χάνουν το φως τους, τα ρούχα δεν υπάρχουν πια. Η ελπίδα εξανεμίστηκε!».

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τρίτη 4 Απριλίου στις 17:00. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη 14:00-20:00, Τετάρτη-Παρασκευή 9:00-15:00.

ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου