Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πανευρωπαϊκή αίσθηση από το πρωτοσέλιδο της Realnews

Tου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ
Από το real.gr

Εκτενή ρεπορτάζ για το πρωτοσέλιδο της Realnews δημοσιοποίησαν ορισμένα από τα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης. Ο τίτλος «Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα», γραμμένος στα γερμανικά, προκάλεσε πανευρωπαϊκή αίσθηση, ενώ σύμφωνα με αρκετές από τις αναλύσεις, είναι ενδεικτικός των δυσκολιών που αναμένεται να αντιμετωπίσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την προσεχή επίσκεψή του στην Αθήνα.

«Παρά το θετικό κλίμα που θέλει να δημιουργήσει με την επίσκεψή του, κάποιες εφημερίδες κάνουν τον Σόιμπλε να αισθάνεται άσχημα. “Κύριε Σόιμπλε, φέρε πίσω τα κλεμμένα”, είναι ο τίτλος της ελληνικής εφημερίδας Realnews», σημειώνει η ιστοσελίδα του γνωστού γερμανικού περιοδικού Focus, συμπληρώνοντας πως η λέξη «κλεμμένα» αναφέρεται στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Τις επόμενες ημέρες το ελληνικό κοινοβούλιο θα αναγκαστεί να αποφασίσει για την απομάκρυνση 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, μέχρι τον Σεπτέμβριο. Όλα δείχνουν ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν διάλεξε και την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτεί την Ελλάδα», έγραψε από την πλευρά της η ιστοσελίδα της κορυφαίας αυστριακής εφημερίδας, Die Presse, εξηγώντας πως ενδεικτικό για τις δυσκολίες που αναμένεται να συναντήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα είναι το πρωτοσέλιδο της Realnews. «Τα σχετικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες την Κυριακή ήταν ήδη πολλά. "Ο κύριος Σόιμπλε πρέπει να φέρει πίσω τα κλεμμένα", ήταν ο τίτλος της Real», ανέφερε το δημοσίευμα.

«Οι Έλληνες ζητούν από τον Σόιμπλε να φέρει πίσω τα κλεμμένα», είναι ο τίτλος του κεντρικού ρεπορτάζ από την δημοφιλή γερμανική ιστοσελίδα Shortnews.de, η κεντρική εικονογράφηση του οποίου ήταν το πρωτοσέλιδο της Realnews. «Την επόμενη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επισκεφθεί τη “χώρα της κρίσης”, την Ελλάδα. Τα συνδικάτα σχεδιάζουν μια γενική απεργία την ημέρα της επίσκεψης του Σόιμπλε», γράφει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας, αναφέροντας, παράλληλα, πως «οι ελληνικές εφημερίδες έχουν ήδη αρχίσει (τις διαμαρτυρίες) πριν από την επίσκεψη του Σόιμπλε. Η εφημερίδα Realnews είχε την Κυριακή τίτλο, "Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα!"».

Το πρωτοσέλιδο της Realnews ήταν κεντρικό θέμα και στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία μάλιστα έκανε αναφορά και στην ανοικτή επιστολή του Μανώλη Γλέζου. «Σε μια ανοικτή επιστολή προς τον Σόιμπλε, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Real, ο Μανώλης Γλέζος, ήρωας πολέμου και αγωνιστής κατά της χούντας των συνταγματαρχών, γράφει πως ο Σόιμπλε δεν έχει κανένα δικαίωμα να έρθει στην Ελλάδα».

«Μια φιλική υποδοχή, θα ακουγόταν σίγουρα διαφορετικά. “Κύριε Σόιμπλε, φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, ζητεί η κυριακάτικη εφημερίδα Realnews, σε σχεδόν τέλεια γερμανικά», είναι η πρόταση με την οποία ξεκινά το ρεπορτάζ του Spiegel για την επικείμενη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα, επισημαίνοντας ότι το γερμανόφωνο πρωτοσέλιδο «είναι μια πρόγευση αυτών που θα συναντήσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Το πρωτοσέλιδο της Realnews στο Spiegel και το Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου