Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Παύλος Μαρινάκης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει θέμα Βόρειας Μακεδονίας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Είναι δεδομένο ότι θα το κάνει. Πρέπει να θυμηθούμε πώς φτάσαμε στο σημείο να συμμετέχει η Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ, τη στάση της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας και την υπευθυνότητά της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι συμβάσεις που ψηφίζονται και κυρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται. Δεν βλέπουμε να συμβαίνει αυτό και από την άλλη πλευρά. Βλέπουμε να έχουν υπάρξει σοβαρές δηλώσεις που αντίκεινται στα διεθνώς συμφωνηθέντα και ψηφισθέντα. Όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα θέσει όπως έχει κάνει επανειλημμένως» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η γειτονική χώρα δεν σέβεται ούτε την πρώτη σελίδα της συμφωνίας.

Επισφαλείς χαρακτήρισε τις συγκρίσεις μεταξύ χωρών όσον αφορά τα εκλογικά αποτελέσματα χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την ετυμηγορία της κάλπης στη Γαλλία. «Αν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα από όσα συμβαίνουν εκτός Ελλάδος και συγκεκριμένα στη Γαλλία είναι η ξεχωριστή αξία που έχει η πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση επειδή έτσι αποφάσισαν οι Έλληνες πολίτες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί για τις λύσεις που θα δώσει την επόμενη τριετία στα προβλήματα των πολιτών. 

Για το ζήτημα των εκλογών στη Γαλλία, ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις των άκρων και εν προκειμένω της άκρας δεξιάς αντιμετωπίζονται με τις πολιτικές. «Η πολιτική μας είναι μια πολιτική που αντιμετωπίζει παθογένειες δεκαετιών. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, για παράδειγμα» είπε και πρόσθεσε ότι «οι απαντήσεις κρύβονται στις λύσεις και όχι στις πολλές αναλύσεις. Όσοι ετεροπροσδιορίζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν αφήγημα από το εκλογικό αποτέλεσμα σε μια άλλη χώρα μάλλον δεν έχουν δικό τους αφήγημα. Και έχει πλάκα να τους βλέπεις να πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα του κ. Μελανσόν όταν ξεχνούν τι έχει δηλώσει ο ίδιος για το κόμμα τους πριν κάποια χρόνια». 

Ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι στην Ελλάδα δεν ισχύει η εξαήμερη εργασία, όπως ισχυρίστηκαν και πολλά ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα υιοθετώντας fake news. Εξήγησε ότι το μέτρο αφορά πολύ λίγες κατηγορίες επιχειρήσεων εικοσιετράωρης λειτουργίας και είναι μια έκτακτη ημέρα εργασίας που πρέπει να δηλώνεται στην «Εργάνη». «Το μέτρο προστατεύει τους εργαζόμενους αυτών των επιχειρήσεων γιατί οδηγεί και σε αύξηση των ημερομισθίων». Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ίδια η πραγματικότητα θα καταρρίψει άλλον έναν μύθο όπως αυτός με τη δήθεν ιδιωτικοποίηση του νερού. 

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη


ΠΗΓΗ https://tomanifesto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου