Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ο φινλανδικός στρατός θέλει να αυξήσει την ηλικία των εφέδρων στα 65 έτη εμείς;


Το ανώτατο όριο ηλικίας για τους εφέδρους στρατιώτες θα πρέπει να αυξηθεί στα 65 έτη, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας. Η αντίστοιχη διάταξη προβλέπεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στη δημοσίευση Helsingin Sanomat, η αύξηση της ηλικίας των εφέδρων θα επηρεάσει τόσο τους στρατιώτες όσο και τους λοχίες και τους αξιωματικούς. Η ανάγκη για αυτό δικαιολογείται από τη διοίκηση της ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και την ανάγκη για έμπειρους επαγγελματίες αξιωματικούς και καλά εκπαιδευμένους εφέδρους στρατιώτες.

Παράλληλα, για να καθησυχάσει το κοινό, σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση θα εξετάζεται «ατομικά» και «σε εθελοντική βάση», με την επιλογή ατόμων με ιδιαίτερα πολύτιμες δεξιότητες.

Η Φινλανδία, με πληθυσμό 5,5 εκατομμυρίων, είναι μια από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη στρατιωτική εφεδρεία. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 900.000 άτομα στο αποθεματικό. Παράλληλα, στις ένοπλες δυνάμεις υπηρετούν 19.250 μαχητές. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο αριθμός τους σχεδιάζεται να αυξηθεί σε 280.000 στρατιώτες σε βάρος των εφέδρων.

Μετά την ένταξη της Φινλανδίας στη συμμαχία, η ηγεσία της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΝΑΤΟ, ανεβάζει στρατιωτικούς ρυθμούς. Εμείς να δω πότε θα τους ανεβάσουμε που κινδυνεύουμε καθημερινά από την Τουρκία και έχουμε απαξιώσει την εφεδρεία.


 ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου