Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ξεχασμένοι νιώθουν οι συγγενείς των 13

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211049&-V=articles
Με τον πόνο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους οι συγγενείς των 13 θυμάτων της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», στο Μαρί, παρευρέθηκαν σήμερα το πρωί στο 40ημερο μνημόσυνο των αδικοχαμένων πεσόντων.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, στην παρουσία του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, του Αρχηγού της Αστυνομίας, του Διοικητή της ΕΛΔΥΚ και άλλων αξιωματούχων της Αστυνομίας και του

Ακολούθησε μονόλεπτος σιγή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Εθνικής Φρουράς κατά τη διάρκεια της οποίας οι συγγενείς ξέσπασαν σε λυγμούς και φώναζαν εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για την τραγωδία. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Αρχιεπίσκοπο, τον Αρχηγό Αστυνομίας και το Διοικητή της ΕΛΔΥΚ. Κατά την κατάθεση στεφάνου από τον Υπουργό Αμυνας, ακούστηκαν προπηλακισμοί από τους συγγενείς των θυμάτων της έκρηξης.

Λίγα λουλούδια και στεφάνια κατέθεσαν επίσης οι συγγενείς όλων των θυμάτων εκτός από τους συγγενείς του Βασίλη Κρόκου, Σπύρου Τταντή, Παναγιώτη Θεοφίλου, Αδάμου Αδάμου και Γιώργου Γιακουμή. Οι συγγενείς των πέντε ηρώων ζητούσαν να μεταβούν στον τόπο όπου έχασαν τη ζωή τους οι δικοί τους άνθρωποι για να καταθέσουν στεφάνια, αφού, όπως εξήγησαν, «δεν είναι αρκετό να καταθέσουν στεφάνια μπροστά σε ένα τραπεζάκι με τη φωτογραφία των δικών τους».

ΞΕΣΠΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Μετά την τέλεση του μνημοσύνου, εψάλη ο εθνικός ύμνος και μοιράστηκαν κόλλυβα, ενώ οι συγγενείς των αδικοχαμένων νέων περιτριγύρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και τον Υπουργό Άμυνας και ξέσπασαν. Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι το Υπουργείο Αμυνας τους έστειλε απλώς μια επιστολή στην οποία αναφερόταν ο θάνατος του δικού μας ανθρώπου…

Εξέφρασαν παράπονα γιατί κανένα άτομο από την Εθνική Φρουρά δεν τους επισκέφθηκε στα σπίτια τους για να παραδώσει την επιστολή. «Δεν υπήρξε ένας άνθρωπος της Εθνικής Φρουράς να έρθει σπίτι μας και να μας φέρει αυτές τις επιστολές. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ανέλαβε καθήκοντα εκείνη την ημέρα, δεν μπορούσε να έρθει στις οικογένειες σαν κύριος να μας φέρει τις επιστολές αυτές;» διερωτήθηκαν συγγενείς των θυμάτων.

Ορισμένοι συγγενείς αναφέρθηκαν στην Εθνική Φρουρά και απευθυνόμενοι στον Υπουργό Αμυνας τον κάλεσαν «να χτίσει μια σωστή Εθνική Φρουρά πάνω σε θεμέλια. Μην την χτίσετε και να πέσει όπως έπεσε ξανά. Αυτό τουλάχιστον είναι το καλύτερο μνημόσυνο και για τα παιδιά μας και για τους υπόλοιπους πεσόντες. Τα παιδιά μας δεν θα έρθουν πίσω. Δείτε το πολύ σοβαρά και λάβετε το σοβαρά υπόψη, δεν είναι πολιτικό το θέμα, αφού είναι μόνο για αυτό τον τόπο, τον τόπο μας, τουλάχιστο να είναι μια δικαίωση για αυτούς που χάθηκαν».

Η μητέρα του Βασίλη Κρόκου ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε εκδήλωση για το πραξικόπημα και δεν το ξέχασε. Εμάς μας ξέχασε έχει 40 μέρες». Άλλοι είπαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «κατηγορεί τους πραξικοπηματίες για την τουρκική εισβολή αλλά δεν κατηγορεί αυτόν ο οποίος ευθύνεται για την τραγωδία αυτή».




19/08/2011 - 13:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου