Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΥΠΟΙΚ: Εκτιμήσεις για ύφεση πάνω από 4,5%

Από το ιστολόγιο http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2038711


Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί με ρυθμό πάνω από 4,5% φέτος, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εκτιμώντας παράλληλα πως δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί πιστά το δημοσιονομικό πρόγραμμα.



«Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει με μια ύφεση για το 2011 της τάξης του 3,5%. Στη συνέχεια αυτό μετατράπηκε εδώ και αρκετούς μήνες...στα επίπεδα του 3,8% με 3,9%. Τώρα υπάρχει ένα νέο εύρος εκτιμήσεων πάνω από 4,5% και θα δούμε πού θα σταθεί», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι αν εφαρμοστούν και στο σκέλος των εσόδων και στο σκέλος των δαπανών όλα όσα έχουν ψηφιστεί στην Βουλή των Ελλήνων δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. «Εχουμε ήδη ψηφίσει μέτρα που εάν αποδώσουν πλήρως υπερκαλύπτουν τον στόχο. Η απάντηση λοιπόν στο ερώτημα εάν θα χρειαστούν νέα μέτρα είναι ότι δεν πρέπει να χρειαστούν νέα μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Εξάλλου ο υπουργός εκτίμησε πως διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδα δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου