Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Πούτιν: Θα απαντήσουμε άμεσα σε όποιον παρέμβει στην Ουκρανία - Έμμεσες απειλές για χρήση κάθε όπλου

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσουν την άμεση απάντηση της Ρωσίας και υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις για το πώς θα αντιδρούσε η Μόσχα σε αυτή την περίπτωση έχουν ήδη ληφθεί, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.
«Διαθέτουμε όλα τα εργαλεία για το σκοπό αυτό. Ανάμεσα σε αυτά, είναι ένα για το οποίο κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί. Και δεν θα καυχηθούμε. Θα το χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί. Και θέλω να το γνωρίζουν όλοι αυτό», τόνισε, συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Russia Today, μην προσδιορίζοντας ποια είναι αυτά τα εργαλεία.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, εάν κάποιος προσπαθήσει να παρέμβει στα γεγονότα και να δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για τη Ρωσία, τότε η απάντηση θα είναι «αστραπιαία και γρήγορη».

Επίσης, όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, απευθυνόμενος στο Συμβούλιο των Βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση ήθελε να κόψει τη Ρωσία σε πολλά κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ώθησε την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Μόσχα.

Ο ανταποκριτής του Sky News ανέφερε ότι ο Πούτιν είπε επίσης στους πολιτικούς ότι «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν» στη σύγκρουση με την Ουκρανία και υποστήριξε ότι τα σχέδιά τους να «μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν» και επανέλαβε όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό», δήλωσε.

Σημείωσε ότι αυτό που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, μέ βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

ΠΗΓΗ https://www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου