Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Σαφής θέση ΕΕ υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τουρκικές προκλήσεις

Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις η Φεντερίκα Μογκερίνι – Καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις και στέλνει σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.
Η κ. Μογκερίνι σε γραπτή δήλωση της καλεί την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, μετά και την πρόθεση της να πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτούσια η δήλωση της
«Εκφράζουμε σοβαρή ανησυχία για την εξαγγελθείσα πρόθεση της Τουρκίας να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου. Τον Μάρτιο του 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτό το πλαίσιο, καλούμε επειγόντως την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην αποκλειστική οικονομική της ζώνη και να απόσχει από οποιαδήποτε τέτοια παράνομη δράση στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο».

ΠΗΓΗ cyprustimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου