Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στη ΓΑΔΑ θα διανυκτερεύσουν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Μαλακάσα

Συνελήφθησαν ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής - Την Τρίτη θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων - Ψάχνουν τους εμπρηστές από τις κάμερες των διοδίων - Κλειστό το δημαρχείο Ωρωπού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγέςΤα σοβαρά επεισόδια με τη φωτιά σε κουβούκλιο είσπραξης στα διόδια της Μαλακάσας την Κυριακή είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθεί, λίγο πριν τις 11 το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ωρωπού, τέσσερις αντιδήμαρχοι, δύο δημοτικοί σύμβουλοι και δύο πρόεδροι συλλόγων της περιοχής -συνολικά εννέα άτομα.
Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και την Τρίτη αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι για παρακώλυση συγκοινωνιών, διατάραξη κοινής ειρήνης και απρόκλητη φθορά ξένης περιουσίας.

Κάτοικοι του Ωρωπού βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να εκφράσουν συμπαράσταση στους συλληφθέντες.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Ωρωπού υπογράμμισε: «Σήμερα, 10/2/2014, έγινε σύλληψη και ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εμού του Δημάρχου Ωρωπού, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων φορέων του Δήμου Ωρωπού. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε καμία σχέση με το χθεσινό μεμονωμένο επεισόδιο. Καταδικάζουμε κάθε έκφραση βίας από όπου και αν προέρχεται. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα για τον τόπο μας με κάθε ειρηνικό και νόμιμο τρόπο».



»Η απροειδοποίητη και υπέρογκη αύξηση του αντιτίμου των διοδίων (8 σταθμοί διοδίων εντός ορίων του Δήμου Ωρωπού) που καταρρακώνει την τοπική οικονομία και τους επαγγελματίες, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής, μας βρίσκει αντίθετους και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα των συμπολιτών μας».



Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε τη Δευτέρα αυτεπάγγελτη δίωξη για τον εμπρησμό της Κυριακής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει τα βίντεο από τα διόδια, προκειμένου να εντοπιστούν και να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Το χρονικό των επεισοδίων

Στις οκτώ το βράδυ της Κυριακής, κάτοικοι του Ωρωπού και άλλων περιοχών, οι οποίοι αντιτίθενται στην αύξηση της τιμής των διοδίων, ξήλωσαν και πυρπόλησαν ένα κουβούκλιο των διοδίων, ενώ έβαλαν φωτιά και σε λάστιχα σε παράπλευρο δρόμο της εθνικής οδού.



Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε μια ριψοκίνδυνη, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες κίνηση, αφού πετάχτηκαν στην Εθνική οδό και σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα οχήματα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα.

Οι διαδηλωτές έκλεισαν για δέκα λεπτά τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.



Πάντως, οι κάτοικοι Ωρωπού και Καλάμου δεν προχώρησαν τη Δευτέρα σε κάποια νέα διαμαρτυρία σε διόδια της περιοχής, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες δεν περίμεναν να πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.







Κλειστό το δημαρχείο Ωρωπού ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές

Την ίδια ώρα, κλειστό έμεινε τη Δευτέρα το δημαρχείο Ωρωπού σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσαγωγές του δημάρχου, δύο αντιδημάρχων και δημοτών του στην Ασφάλεια, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τα επεισόδια στα διόδια της Μαλακάσας.



Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του δήμου γίνεται λόγος για «σύλληψη - δίωξη των εκλεγμένων αιρετών οργάνων του δήμου καθώς και δημοτών του, οι οποίοι αγωνίζονται και διεκδικούν το αυτονόητο για τον τόπο τους».


ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου