Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

WSJ: “Τι θα συμβεί αν οι Έλληνες αποφασίσουν ότι δε θέλουν να σωθούν”

Σχόλιο ιστολογίου μας : Επειδή οι Ευρωπέοι φοβούνται για τις τσέπες τους θα την πληρώσουμε εμείς την νύφη ??? ΟΥΣΤ , ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!
Από το ιστολόγιο http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/328585.html

Οι Έλληνες πολίτες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανεχτούν άλλα μέτρα λιτότητας, γράφει σε κεντρικό δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Street Journal υποστηρίζοντας ότι το κεφάλαιο “Αργεντινή” έχει αρχίσει να αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς ανάμεσα στην ελληνική κοινωνία.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, ακόμα και όταν η Ελλάδα αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, θεωρείται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης δεν θα ξεπεράσει ένα ανεμικό 2% το χρόνο. Μάλιστα στα τέλη του 2016, η Ελληνική Οικονομία θα γυρίσει στα επίπεδα του 2008.

“Δεδομένων των συνθηκών, η Ελλάδα μπορεί να αποφασίσει ότι η “λύση της Αργεντινής” ίσως είναι η μόνη πραγματική επιλογή. Με άλλα λόγια, να φύγει από το ευρώ, να κηρύξει πτώχευση και να υιοθετήσει μια υποτιμημένη δραχμή”, γράφει η Wall Street Journal και μάλιστα τονίζει πως ίσως αυτό περιμένουν ήδη οι διεθνείς αγορές!

Οι έλληνες καταθέτες έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρουν τα χρήματα τους από τις τράπεζες, και ίσως σκέφτονται ότι έχουν έρθει πιο κοντά σε μια έξοδο από το ευρώ.

“Αυτό θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέσει την ευρωζώνη. Μια τέτοια κίνηση θα φέρει συστημική κρίση στα οικονομικά της Ευρώπης , καθώς οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν εκτεθεί στο ελληνικό χρέος”,
λέει η WSJ.

Αυτό θα οδηγήσει χώρες, όπως η Γερμανία, να κάνει πολλούς συμβιβασμούς, όπως μια ολική άφεση χρέους, εκτιμά η WSJ, και καταλήγει στο ότι ίσως η “λύση της Αργεντινής” είναι ίσως το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό όπλο που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου