Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Ο βασιλιάς είναι γυμνός; Πώς ο… Chobani έκλεψε τη μυστική συνταγή της ΦΑΓΕ

Σχόλιο από ALEXANDER

Εμείς τα λέγαμε από τον Αύγουστο του 2011 Δείτε εδώ και εδώ
 και εδώ και εδώ

Την απίστευτη αποκάλυψη έκανε η σύζυγος του Τούρκου που έχει καπηλευθεί το ελληνικό γιαούρτι στις ΗΠΑ.
Έγινε δισεκατομμυριούχος μέσα σε λίγα χρόνια παρουσιάζοντας το γιαούρτι του ως ελληνικό στο αμερικανικό καταναλωτικό κοινό, έχασε δικαστική μάχη στη Μεγάλη Βρετανία όταν αποδείχθηκε ότι επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες για την προέλευση του προϊόντος του και τώρα κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του ότι έκλεψε του συνταγή του από την ελληνική ΦΑΓΕ.

Ο λόγος για τον για τον κ. Chobani ή κατά κόσμον Χαμντί Ουλουκάγια, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις της πρώην συζύγου του, Αισέ Γκιράι, φέρεται να δωροδόκησε πρώην εργαζόμενο της ΦΑΓΕ για να του αποκαλύψει τη συνταγή.
Όπως αναφέρει η New York Post, που επικαλείται δικαστικά έγγραφα, «ο Ουλουκάγια απέκτησε τη συνταγή για τα Chobani χρηματίζοντας πρώην εργαζόμενο της ΦΑΓΕ».
Σύμφωνα με την Γκιράι, μάλιστα, ο… βασιλιάς του γιαουρτιού ταξίδεψε στην Ευρώπη για να συναντήσει τον πρώην υπάλληλο, τον οποίο πλήρωσε με 30.000 ευρώ για να του φανερώσει το μυστικό στον τρόπο παρασκευής του γιαουρτιού.
Η πρώην σύζυγός του, με την οποία επικρατεί δικαστική μάχη, ισχυρίζεται πως δικαιούται το 53% της  Chobani, ενώ σημείωσε πως στην πρώτη επιχείρηση χονδρικής παρασκευής τυριού με την επωνυμία Euphrates, που ξεκίνησε ο Ουλουκάγια, είχε επενδύσει 500.000 δολάρια.
Μάλιστα, τονίζει ότι ο Τούρκος επιχειρηματίας «ήταν τόσο απεγνωσμένος για χρήματα όταν άνοιξε την Euphrates που έκλεψε επιταγές από τον αδελφό της και πλαστογράφησε την υπογραφή του».
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Chobani δέχεται κατηγορίες από πρόσωπο του περιβάλλοντός του, καθώς το 2003 μέλη της οικογένειάς του από την Τουρκία κινήθηκαν δικαστικά εναντίον του υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος και ο αδελφός του υπεξαίρεσαν χρήματα από την οικογενειακή επιχείρηση.
Παρόλα αυτά, εκπρόσωπος της εταιρίας σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι κατηγορίες της πρώην συζύγου του είναι «αβάσιμες», ενώ ο συνήγορος της Γκιράι αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΠΗΓΗ protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου