Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η Κύπρος στις 4 χώρες της ΕΕ χωρίς πόσιμο νερό βρύσης

Μια από τις 4 μόλις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις 187 παγκόσμια που δεν είναι ασφαλές και πόσιμο το νερό βρύσης είναι η Κύπρος.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail και την εταιρεία Globehunters, η Κύπρος μαζί με τη Βουλγαρία, τη Λετονία και τη Ρουμανία βρίσκεται στη μικρή λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν πόσιμο νερό βρύσης.
 
Παγκόσμια, η λίστα γιγαντώνεται και συγκαταλέγονται σε αυτήν χώρες όπως η Αλβανία, η Βραζιλία, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα νησιά Φίτζι, οι Μαλδίβες, το Κατάρ, τα Σκόπια και συνολικά 187 χώρες.
 
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, υπάρχουν 187 χώρες στον κόσμο όπου το νερό βρύσης θεωρείται ανασφαλές, με αποτέλεσμα πολλές φορές ακόμα και θανατηφόρες λοιμώξεις.
 
Το νερό της βρύσης είναι πι ασφαλές στον ανεπτυγμένο κόσμο, στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.
 
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εκτιμάται ότι περίπου 842.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από διάρροια ως αποτέλεσμα μη ασφαλούς πόσιμου νερού, αποχέτευσης και υγιεινής των χεριών.
 
Απάντηση Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων
Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Philenews, στο οποίο αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail και την εταιρεία Globehunters η Κύπρος βρίσκεται στη μικρή λίστα των ευρωπαϊκών χωρών που δεν έχουν πόσιμο νερό βρύσης», το ΤΑΥ πληροφορεί τους καταναλωτές ότι το πόσιμο νερό που διατίθεται στα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας, τους Δήμους και τις Κοινότητες από το ΤΑΥ πληροί όλες τις απαιτήσεις του Περί της Ποιότητας του Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης Νόμου, Ν.87(Ι)/2001 και της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 98/83/ΕΚ.
Το ΤΑΥ διαβεβαιώνει με υπευθυνότητα τους καταναλωτές ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας ως προς την ποιότητα του πόσιμου νερού στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου