Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει για εγκληματικότητα Ρομά…


Σχετικά με δηλώσεις των κ.κ Πλεύρη και Μαρκόπουλου ότι για το 84% των διαρρήξεων ευθύνονται Ρομά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αποκλιμακώσει την εγκληματικότητα ενισχύοντας την αστυνομία και δίνοντας «εργαλεία» στη δικαιοσύνη ώστε να κλείσει παραθυράκια που ήταν ανοιχτά και έδιναν τη δυνατότητα σε εικονικές ποινές και πρόωρες αποφυλακίσεις. «Η νομοθεσία είναι ίδια για όλους τους Έλληνες πολίτες και για τους αλλοδαπούς που διαπράττουν αδικήματα στη χώρα μας.

“Σίγουρα υπάρχουν επιμέρους στατιστικά στοιχεία τα οποία μπορεί κανείς να δει. Δεν συνδέουμε ζητήματα μετανάστευσης με ζητήματα εγκληματικότητας. Η καλύτερη πολιτική για τη μείωση της εγκληματικότητας είναι οι νόμοι να γίνονται όλο και πιο δίκαιοι και πιο αυστηροί και να ενισχύονται οι αρμόδιες αρχές να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε αναφέροντας μία σειρά από παραδείγματα εξιχνίασης κυκλωμάτων.

Ερωτηθείς αν ισχύουν αυτά τα στοιχεία για τους ρομά, απάντησε πως δεν γνωρίζει αν αυτό το νούμερο ισχύει στην ακρίβειά του και επανέλαβε πως οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους. Είπε επίσης ότι είναι δεδομένο ότι υπάρχουν τοπικές κοινωνίες που διατυπώνουν συγκεκριμένα παράπονα για εστίες παραβατικότητα και οι κυβερνήσεις δεν πρέπει φοβούμενες το πολιτικό κόστος να κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια.

ΠΗΓΗ https://www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου