Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Στρατιωτική παρέλαση με... σπόνσορα!!!

Αθήνα: Με χορηγό θα παρελάσουν την 28η Οκτωβρίου τα άρματα μάχης, καθώς γνωστός επιχειρηματίας ανέλαβε να προσφέρει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση. Δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις μηχανοκίνητων τμημάτων από την Αθήνα ή από άλλες πόλεις, παρά μόνο από μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη. «Οι στρατιωτικές παρελάσεις θα γίνονται με δόξα και τιμή και όχι μίζερα» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ.Αβραμόπουλος.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του υπουργείου για επιστροφή μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο κ.Αβραμόπουλος είπε: «H παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως έχει σχεδιαστεί, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων που βρίσκονται σε μονάδες γύρω από τη Θεσσαλονίκη, του αεροσκάφους επιδείξεων F-16 και ενδεχομένως και μαχητικών αεροσκαφών».


«Από την ώρα που γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις αυτές θα γίνονται με δόξα και τιμή», «όπως πρέπει» και όχι «μίζερα» είπε. Ανέφερε, εξάλλου, ότι δεν υπήρχε διαφωνία με τη λοιπή πολιτική ηγεσία του υπουργείου στο θέμα.

Αναφορικά με το ύψος της σχετικής δαπάνης, το επιπλέον κόστος ανέρχεται, σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο σε 35.000 ευρώ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε διαρκή εκπαίδευση. Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι ήρθε σε γνώση του προσφορά επιχειρηματία που διαθέτει δωρεάν καύσιμα για την παρέλαση. Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον όμιλο Βαρδινογιάννη και η προσφορά έγινε αποδεκτή.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι η συμμετοχή της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι με όλους τους τύπους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ο αριθμός τους.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Αβραμόπουλος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοκρατία δεν φοβάται, οι θεσμοί δεν φοβούνται και ότι τα φοβικά σύνδρομα έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου