Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σε πύρινο κλοιό το δάσος της Στροφυλιάς (Εικόνες)

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα και καίει την περιοχή Κουνουπελάκι του Δήμου Ανδραβίδας - Κυλλήνης στο δάσος της Στροφυλιάς.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που εκδηλώθηκε στην παραλιακή περιοχή Κουνουπέλι της Ηλείας και απειλεί το δάσος της Στροφυλιάς στην δυτική Αχαΐα.



Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 16 οχήματα της Πυροσβεστικής από την Ηλεία και την Αχαΐα με 35 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, ενώ από αέρος. πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν οχήματα των δήμων Ανδραβίδας - Κυλλήνης και Δυτικής Αχαΐας, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

Δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι λουόμενοι από την παραλία. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και φτάνουν τα 7 μποφόρ. Μέχρι αυτήν την στιγμή δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ωστόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μη φτάσει η φωτιά στην παραλία εκεί που καταλήγει το πευκοδάσος της Στροφυλιάς και βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του, η φωτιά καίει δασική προστατευόμενη περιοχή (Natura 2000)

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΠΗΓΗ defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου