Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Gooood Morning Καστελόριζο! ΖΗΣΤΕ το κλίμα μια ανάσα από την Τουρκιά – «Δεν φοβόμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι κάτοικοι του Καστελόριζου να είναι συνηθισμένοι από τις αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκιών F16.
Ωστόσο, αυτές που έλαβαν χώρα την Τρίτη ήταν κάτι διαφορετικό.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, το όλο σκηνικό που είχε στηθεί εκεί ήταν τρομακτικό!!!
 Αντί για ένα 5λεπτο οι αερομαχίες κράτησαν για περίπου 2,5 ώρες!!!!
«Ένας αναβρασμός 2-2,5 που κράτησε 2-2,5 ώρες με αερομαχίες. Το σύνηθες είναι να κρατούν 5 λεπτά ή να τις ακούει κανείς από μακριά. Τώρα περνούσαν πάνω από το Καστελόριζο τα αεροπλάνα και είχε και αυτό το περιστατικό με το σπάσιμο του φράγματος του ήχου», ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό τουριστικός πράκτορας της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Δημήτρης Αχλαδιώτης δήλωσε: «Οι αερομαχίες ξεκίνησαν από το πρωί, έντονα και κάθε 10 λεπτά ήταν μετά τις 14:30. Από τις 14:30 μέχρι και τις 16:45 όταν έσπασε το φράγμα του ήχου. Ακούστηκε ένας μεγάλος κρότος και από εκεί σταμάτησαν τα πάντα, είπε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, οι κάτοικοι στο Καστελόριζο στέλνουν μήνυμα στον Ερντογάν πως δεν φοβούνται, παρά το γεγονός πως οι τουρκικοί τσαμπουκάδες θορύβησαν αρκετούς τουρίστες που επιβιβάστηκαν στο πλοίο της γραμμής με άλλο προορισμό.
Η καμπάνα της εκκλησίας αντηχεί στο λιμανάκι του Καστελόριζου και τα γαλανόλευκα σημαιάκια ανεμίζουν πάνω στα καΐκια, μια ανάσα από την Τουρκία.
Η Μεγίστη απέχει μόλις λίγα ναυτικά μίλια από τα νοτιοδυτικά παράλια της υπό κατοχή Μικράς Ασίας. Εμποδίζει τον Σουλτάνο να «ξεχυθεί» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Καστελόριζο, μετά την επαναλαμβανόμενη τουρκική προκλητικότητα μίλησε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Στράτος Αμύγδαλος.
Όπως σημείωσε, τα τελευταία γεγονότα έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, «της μεγαλύτερης ελληνικής γης» όπως χαρακτήρισε το Καστελόριζο, που αισθάνονται ασφαλείς στον τόπο τους.
«Όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, όσα γράφονται, όσα γίνονται (σ.σ. υπερπτήσεις) μας έχουν καλλιεργήσει μια σκληράδα. Το νησί ψυχολογικά είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις. Αισθανόμαστε ασφάλεια, η δύναμη αποτροπής στο νησί μας είναι πολύ μεγάλη» τόνισε.



              ΠΗΓΗ el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου