Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η απίστευτα συγκινητική ιστορία πίσω από την αγκαλιά δύο πιγκουίνων – Η φωτογραφία πήρε το Ocean Photograph Award - Η μαγεία της φύσης είναι ανεξάντλητη

Η μαγεία και η ομορφιά της φύσης και του ζωικού βασιλείου είναι πραγματικά ανεξάντλητη. Και πολλές φορές μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε ότι και τα ζώα μπορούν και έχουν ενσυναίσθηση. Απλά δεν εκφράζονται με τα ίδια αισθητηριακά εργαλεία που το κάνουν οι άνθρωποι.

Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε στη Μελβούρνη από τον Tobias Baumgaertner έφερε στον Γερμανό φωτογράφο το Community Choice Award του περιοδικού Oceanographic για μία πολύ συγκινητική ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι και τα ζώα θρηνούν και παρηγορούν άλλα ζώα που νιώθουν άσχημα. Όπως εξήγησε ο φωτογράφος, του είπαν πως οι δυο πιγκουίνοι πρόσφατα είχαν χάσει τους συντρόφους τους και τους έβλεπαν συχνά να παρηγορούν ο ένας τον άλλο παίρνοντας ο ένας τον άλλο αγκαλιά.

Το St Kilda Pier στη Μελβούρνη περιλαμβάνει μια αποικία περίπου 1.400 μπλε πιγκουίνων, το μικρότερο σε μέγεθος είδος με μέσο ύψος μόλις 33 εκατοστά και παρακολουθείται στενά από εθελοντές.

«Ένας εθελοντής με πλησίασε και μου είπε πως ο λευκός ήταν ένα ηλικιωμένο θηλυκό που είχε χάσει τον σύντροφό της, όπως έχει συμβεί και στο νεαρότερο αρσενικό αριστερά. Από τότε συναντιούνται τακτικά, παρηγορώντας ο ένας τον άλλο και κάθονται μαζί για ώρες ενώ παρακολουθούν τα φώτα της πόλης», έγραψε ο Baumgaertner στο Instagram.

Όπως εξηγεί, πέρασε τρεις νύχτες στην αποικία των πιγκουίνων πριν καταφέρει να αιχμαλωτίσει το ξεχωριστό στιγμιότυπο. «Καθώς δεν μπορούσα και ούτε επιτρεπόταν να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε φωτισμό, και με τους μικροσκοπικούς πιγκουίνους να κινούνται συνεχώς, τρίβοντας τα πτερύγιά τους ο ένας στην πλάτη του άλλου, ήταν πολύ δύσκολο να πετύχω λήψη. Ωστόσο στάθηκα τυχερός σε μια τόσο όμορφη στιγμή».

ΠΗΓΗ newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου