Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών και ο γγ του ΟΗΕ κάλεσαν τη διεθνή κοινωνία να βοηθήσει τους Λιβύους 

Οι αντικαθεστωτικοί προελαύνουν προς την πόλη Σύρτη η οποία θεωρείται το τελευταίο προπύργιο του Μουάμαρ Καντάφι.


Οι ομάδες που προελαύνουν δυτικά και ανατολικά στην πόλη, μπορούν να καταλάβουν την Σύρτη σε δέκα μέρες, όπως αναφέρουν οι πηγές.
Ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην χώρα, οι Λίβυοι αντιμετωπίζουν την έλλειψη των τροφίμων, των φαρμάκων και του ποσίμου νερού σε πολλές πόλεις κυρίως στην Τρίπολη…
  
Μεγάλες αυξήσεις σημειώθηκαν στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων.
Εκφράζονται επίσης ανησυχίες για το ότι μπορεί να προκληθεί επιδημία εξαιτίας των σκουπιδιών τα οποία εδώ και μήνες δεν μαζεύτηκαν σε μερικές συνοικίες.
Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών έκανε έκκληση για έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια.
   
Και ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, κάλεσε τη διεθνή κοινή γνώμη να χορηγήσει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια που περιέχει βασικές δημόσιες υπηρεσίες.
Το Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ είχε αποδεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία της Λιβύης αξίας 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να χρηματοδοτηθεί μια έκτακτη βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας.
Ορισμένες ανθρωπιστικές οργανώσεις καταβάλλουν προσπάθειες για την μεταφορά βοήθειας με τα πλοία.
Τα πτώματα που έχουν εντοπιστεί αυξάνουν τις ανησυχίες για τις εκτελέσεις αμάχων. 
Πολλά πτώματα που εντοπίστηκαν μετά την κατάκτηση της Τρίπολης από τους εξεγερμένους, δείχνουν πως και οι δύο πλευρές έπραξαν εγκλήματα πολέμου.
Λεηλατούνται οι κατοικίες του Καντάφι και των παιδιών του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διακινούμενοι εργαζόμενοι που ανησυχούν για τις επιθέσεις, παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αγροκτήματα σε μερικές περιοχές.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου