Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Απαισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ για τις ΗΠΑ

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Αναθεωρεί σημαντικά προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε σημαντικά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος και το επόμενο έτος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, που αποκαλύπτει ένα προκαταρκτικό σχέδιο των νέων οικονομικών προβλέψεων του Ταμείου.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο, το ΔΝΤ υπολογίζει πλέον σε μια ανάπτυξη 1,6% το τρέχον έτος στις Ηνωμένες Πολιτείες -ενώ η προηγούμενη πρόβλεψή του που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο ήταν 2,5%-και 2% το επόμενο έτος, σε σχέση με ένα 2,7% που είχε προβλεφθεί προηγουμένως.

Η ανάπτυξη των ΗΠΑ, η οποία ήταν 3% το 2010, έχει επιβραδυνθεί σημαντικά από την αρχή του έτους. Το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αυξήθηκε κατά μόνο 0,4% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο και κατά 1,0% το δεύτερο, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε εξάλλου ελαφρώς προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη στο 4,2% φέτος και στο 4,3% το επόμενο έτος, ενώ στην προηγούμενη πρόβλεψη του ανέφερε 4,3% και 4,5% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Ansa.

Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ αναθεωρήθηκε επίσης προς τα κάτω, σε 1,9% το 2011 και 1,4% το 2012 από το Ταμείο που προέβλεπε τον Ιούνιο 2% και 1,7% αντίστοιχα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι νέες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ θα δημοσιοποιηθούν επίσημα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου