Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Guardian: Πιέσεις για να παραιτηθεί η ΥΠΕΞ της Λιβύης… λόγω Τουρκίας!

Προσωπικές πιέσεις υπέστη η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Najla El-Mangoush μετά την απαίτηση που διατύπωσε για την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων και μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης, αναφέρει το δημοσίευμα του διπλωματικού συντάκτη της εφημερίδας Guardian, Patrick Wintour.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL

Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης έχει δεχθεί πιέσεις για να παραιτηθεί μόλις επτά εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της. Δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Najla El-Mangoush, διορίστηκε Υπουργός Εξωτερικών από τον μεταβατικό Πρωθυπουργό της χώρας Abdelhamid Dbeibah, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η υπαναχώρησή του από την υπόσχεση ότι το 30% των υπουργικών χαρτοφυλακίων θα δίνονταν σε γυναίκες.

Οι αντίπαλοι της Mangoush λένε ότι οι εκκλήσεις της προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τη χώρα της δεν συνοδεύτηκαν από κριτική για την παρουσία Ρώσων μισθοφόρων από την ομάδα Wagner, η οποία διατηρεί δεσμούς με τον Haftar.

Οι υποστηρικτές της λένε ότι υπήρξε εξίσου σαφής στην έκκλησή της για την αποχώρηση όλων των στρατευμάτων, και ότι αποσπάσματα δηλώσεων που είχε κάνει το 2019 και που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν τύχει επεξεργασίας για να κοπούν οι επικρίσεις της για τον Haftar.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στη Λιβύη Richard Norland, υπερασπίστηκε την Mangoush, λέγοντας ότι οι επικρίσεις σε βάρος της πρέπει να σταματήσουν.

                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου