Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Δριμεία επίθεση Bild στον Ντράγκι: «Ο κόμης Ντράγκουλας ρουφάει το αίμα των καταθέσεών μας»

Δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφέροντας ότι, «ρουφάει το αίμα» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Γερμανών καταθετών, μια ημέρα αφότου η ΕΚΤ μείωσε ακόμα περισσότερο σε αρνητικό έδαφος το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.
Στο πρωτοσέλιδο της Bild, και με τη βοήθεια του φωτομοντάζ εμφανίζεται ο Ντράγκι με κυνόδοντες και στολή βαμπίρ υπό τον τίτλο: «Ο κόμης… Ντράγκουλας ρουφάει το αίμα των καταθέσεών μας».

Εκφράζοντας την οργή των Γερμανών, ο Χέλμουτ Σλέβαϊς, πρόεδρος της ένωσης γερμανικών ταμιευτηρίων, δήλωσε ότι το τελευταίο πακέτο πολιτικής της ΕΚΤ «κάνει περισσότερο κακό παρά καλό».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προσπάθησε να καθησυχάσει τους ανήσυχους καταθέτες πριν τη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΚΤ.
«Οι περισσότερες συμβάσεις που έχουν οι πελάτες με τις τράπεζες τους δεν επιτρέπουν αυτή τη στιγμή επιτόκια σε τέτοια τιμωρητικά επίπεδα, άρα το πρόβλημα δεν είναι οξύ», δήλωσε ο Σολτς. «Τα συμβούλια των τραπεζών είναι αρκετά έξυπνα για να αντιληφθούν τι θα προκαλούσαν με επιτόκια σε τέτοια τιμωρητικά επίπεδα».

ΠΗΓΗ crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου