Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Telegraph: Αρχίζουν τα στοιχήματα για το Frexit και την επιστροφή της Γαλλίας στο φράγκο

Ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard υπενθυμίζει τι του είχε η Μarine Le Pen για την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και την ευρωζώνη.
Πολιτικός σεισμός στην Γαλλία, όπου το κόμμα που έχει κάνει σημαία την έξοδο από το ευρώ την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο και την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση κέρδισε με διαφορά τις εκλογές στο καντόνι του Brignoles run-off election.
Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen και ο ακροδεξιός υποψήφιος Laurent Lopez κέρδισαν τις εκλογές στο καντόνι του Brignoles με 53.9% έναντι 46.1% κεντρο-δεξιού UMP.

Το Εθνικό μέτωπο είναι αυτή τη στιγμή το πλέον δημοφιλές κόμμα της Γαλλία με 24%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιfop για πρωτη φορά οι κεντροδεξιοί του UMP και οι Σοσιαλιστές είναι πίσω από το κόμμα της Marine Le Pen με 22% και 21% αντίστοιχα.
“Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, από τη στιγμή που ήδη από τον περασμένο Ιούνιο μου είχε πει η Marine Le Pen ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν περάσει την πόρτα του Elysee Palace, δηλαδή αν εκλεγεί, θα ήταν η ανακοίνωση δημοψηφίσματος για την θέση της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, αναφέρει ο Ambrose Evans-Pritchard της Τelegraph, ιδιαίτερα γνωστός για την κριτική στάση που έχει στα θέματα απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η ευρωζώνη.
"Αν το αποτέλεσμα είναι ανεπαρκές, θα καλέσω για απόσυρση από το ευρώ. Η Ευρώπη είναι μόνο μια μεγάλη μπλόφα. Από τη μια πλευρά υπάρχει η τεράστια δύναμη των κυρίαρχων λαών και από την άλλη πλευρά είναι μερικοί τεχνοκράτες", τόνισε η Marine Le Pen στην τότε συνάντησή τους, σύμφωνα με τον Evans-Pritchard.
"Θα πω στους αρμόδιους να καταρτίσουν σχέδια για την επιστροφή του φράγκου. Οι ηγέτες της ευρωζώνης θα αντιμετωπίσουν μια ψυχρή επιλογή: είτε να συνεργαστούν με τη Γαλλία για μια «συντονισμένη έξοδο” από το ευρώ ή μια συντονισμένη διάλυση τις ΟΝΕ, ανέφερε η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου στο δημοσιογράφο.
Είναι εξαιρετικά πιθανό το Εθνικό Μέτωπο της Le Pen να σαρώσει στις ευρωπαϊκές εκλογές τον προσεχή Μάιο και δεν θα είναι μόνη. Η Ευρωσκεπτικιστές φαίνεται να έχουν εισβάλει στο προαύλιο του Στρασβούργου δημιουργώντας άλλα δεδομένα, καταλήγει το άρθρο της Telegraph.

ΠΗΓΗ newmoney


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου