Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΧΑ: Νέα άνοδος εν αναμονή εξελίξεων για το PSI

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Νέα ανοδική απόπειρα την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, με φόντο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το PSI.

Σε ποσοστό έως 4,05% βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινούμενος σε θετικό έδαφος από την έναρξη των συναλλαγών επιχειρεί εκ νέου να διασπάσει ανοδικά τις 640 μονάδες.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκεται η μετοχή της ΕΤΕ με κέρδη έως 5,59%, ενώ σε νέες απώλειες υποχρεώνεται η ΔΕΗ υποχωρώντας έως τα 3,23 ευρώ.

«Οι πετυχημένες δημοπρασίες κρατικών ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία και η εικόνα σταθεροποίησης στις ξένες αγορές ενδέχεται και σήμερα να αναχαιτίσουν την προσφορά τίτλων στην εγχώρια αγορά, η οποία κινείται ακόμα περισσότερο στην λογική της αναμονής παρά στην δυναμική προεξόφληση μιας θετικής έκβασης για το PSI» σχολιάζει στο πρωινό της report η Beta Securities.


«O εν λόγω παράγοντας βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς καθώς δεν έχει προσδιοριστεί με κάποια επίσημη ανακοίνωση ο τρόπος, το κόστος και η συμμετοχή της διαδικασίας αφήνοντας αρκετό χώρο σε φημολογία και εκτιμήσεις» σημειώνει η χρηματιστηριακή, κάνοντας λόγο για ρευστή κατάσταση που «θα συνεχίζει να φορτίζει με μεταβλητότητα την αγορά» και για «διστακτική σε γενικές γραμμές δραστηριοποίηση των κεφαλαίων που έχουν μεγαλύτερους ορίζοντες διακράτησης».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 642,77 μονάδες με κέρδη 1,67%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το +1,74%.

Για τον δείκτη των τραπεζών, τα κέρδη διαμορφώνονται σε 3,77% στις 241,15 μονάδες.

Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 9,8 εκατ. τεμαχίων αξίας 10,8 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 68 μετοχές διαπραγματεύονται ενισχυμένες, 37 υποχωρούν και 21 διατηρούνται αμετάβλητες.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου