Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Κύθηρα: Η εντυπωσιακή θαλάσσια σπηλιά που μοιάζει με πισίνα!

Η μαγική αυτή τοποθεσία, «κρύβεται» σε μια μικρή βραχονησίδα απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου.


Απέναντι από τον κόλπο του Καψαλίου, το επίνειο της χώρας των Κυθήρων, ένας μοναχικός βράχος ορθώνεται στη μέση του πελάγους, προκαλώντας εντυπώσεις και θαυμασμό στους επισκέπτες του νησιού.

Ο λόγος για την Χύτρα, γνωστή και ως Αυγό, μια βραχονησίδα που κρύβει αμέτρητες εκπλήξεις σε όσους επιλέξουν να την επισκεφτούν.

Στο εσωτερικό της κρυστάλλινα, διαυγή σαν πισίνας νερά, συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία σε όλο το νησί. Ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο εμφανίζεται μπροστά στους τουρίστες που επιβιβάζονται στο καραβάκι που αναχωρεί από το Καψάλι και πραγματοποιεί εκδρομές στη Χύτρα.

Η θαλάσσια σπηλιά που σχημαίζεται στο νότιο τμήμα της βραχονησίδας αποτελεί τέλειο προορισμό για μακροβούτια, ενώ στο τέλος της παρατηρείται ένα καταφύγιο για φώκιες.

Επίσης, στα βράχια της Χύτρας βρίσκουν καταφύγιο οι μαυροπετρίτες, ένα προστατευόμενο είδος γερακιού, ενώ στο έδαφός της (αρκετά δύσβατο) φύεται η Σεμπρεβίβα, το χαρακτηριστικό χρυσοκίκτρινο τοπικό λουλούδι των Κυθήρων που σημαίνει «ζωή για πάντα» και συλλέγεται κάθε Ιούνιο από τους κατοίκους που γνωρίζουν πώς να προσεγγίσουν τα δύσκολα περάσματα της βραχονησίδας.


ΠΗΓΗ pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου