Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Οι Έλληνες τραπεζίτες αναζητούν λύση με την ΕΚΤ για να ξεπεράσουν το σκόπελο της επιλεκτικής χρεοκοπίας

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     Προς εξεύρεση λύσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για να ξεπεραστεί ο "σκόπελος" της επιλεκτικής χρεοκοπίας (Selective Default) της Ελλάδας βρίσκονται οι Έλληνες τραπεζίτες, σύμφωνα με πηγές....
Οι ελληνικές τράπεζες ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και δεν θα οδηγηθούν στην κατάρρευση, στην περίπτωση που οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίσουν την αξιολόγηση της Ελλάδας στην κλίμακα της επιλεκτικής χρεοκοπίας προσωρινά.
Ωστόσο εάν αυτό συμβεί για περισότερο διάστημα τότε καθίσταται αναγκαίος ένας διακανονισμός με την ΕΚΤ, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα σταματήσει η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. "Οι συζητήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών με την ΕΚΤ έχουν ήδη ξεκινήσει", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές.
"Εάν η Ελλάδα τεθεί υπό καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας για μικρό χρονικό διάστημα, ίσα ίσα για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία του rollover τότε δεν πρόκειται να τεθεί θέμα μη χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ," αναφέρει Έλληνας τραπεζίτης και προσθέτει "εάν όμως η αξιολόγηση της χώρας τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τότε θα πρέπει να έρθουμε σε κάποιου είδους διακανονισμό με την ΕΚΤ".
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ, η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε κατά 12,3% σε μηνιαία βάση το Μάιο, αγγίζοντας τα 97,5 δισ. ευρώ.


www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου