Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Οριστικό: Η Αρμενία αναγνώρισε τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων!

Το Εθνικό Κοινοβούλιο των Αρμενίων ψήφισε σήμερα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς Τούρκους, μεταξύ 1915 και 1923. Ως γνωστόν η Γενοκτονία στοίχισε τη ζωή σε 750.000 Ασσυρίων, 500.000 Έλληνες και 1,5 εκατομμυρίου Αρμένιους.
Το νομοσχέδιο, που προωθήθηκε από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα έλαβε 117 θετικές ψήφους, 14 αποχές και καμία αρνητική ψήφο.

Ο επίσημος τίτλος του νομοσχεδίου είναι: "Σχετικά με τη γενοκτονία των Ελλήνων και Ασσυρίων που διαπράχθηκε από τους Οθωμανούς μεταξύ των ετών 1915-1923.
Το νομοσχέδιο συντάχθηκε από τους: Eduard Sharmazanov, Armen Rustamyan, Hovhannes Sahakyan, Edmon Marukyan, Arpine Hovhannisyan, Tevan Poghosyan, Gurgen Arsenyan, Heghine Bisharyan, Alexander Arzumanyan, Vahram Baghdasaryan, Hermine Naghdalyan, Margarit Yesayan, Lyudmila Sargsyan.
Ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ, από το Εθνικό Κοινοβουλίο δήλωσε: αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε το ψήφισμα αυτό επειδή το Κοινοβούλιο υιοθετεί τέτοια ψηφίσματα σε πολύ σημαντικές περιπτώσεις. Σε αυτό το πνεύμα προωθώντας το προσχέδιο ως διακήρυξη καταδίκης δείχνουμε στους Έλληνες και Ασσύριους και στη Διεθνή κοινότητα ότι το Εθνικό Κοινοβούλιο της Αρμενίας και όλες οι πολιτικές δυνάμεις προσδίδουν σπουδαιότητα στην καταδίκη της Γενοκτονίας που διαπράχθηκε στους Έλληνες και Ασσύριους.
Ο Σαμπρί Ατμάν (Διευθυντής του κέντρου ερευνών για την Ασσυριακή Γενοκτονία) είπε: Η συστηματική Γενοκτονία του Οθωμανικού κράτους και των Κούρδων συμμάχων τους που διαπράχθηκε εναντίον των Ασσυρίων, Αρμενίων και Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου πολέμου δεν αποτελεί πλέον κέρδος για την Τουρκία και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να αποτελεί κέρδος. Χαιρετίζουμε τη Δημοκρατία της Αρμενίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία Ελλήνων και Ασσυρίων. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη για να αναγνωριστεί διεθνώς. Η Τουρκία δεν μπορεί να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων κρατών του κόσμου αν δεν αναλάβει πλήρως της ευθύνη του τρομερού εγκλήματος. Η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει τη νοοτροπία της άρνησης και θα πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι οι απόγονοι των επιζησάντων των "ξεχασμένων" γενοκτονιών δεν θα σταματήσουν ποτέ να απαιτούν αναγνώριση.
Παρότι η Αρμενική γενοκτονία είναι ευρύτερα αναγνωρισμένη, η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων είναι λιγότερα γνωστές. Αυτές δεν μπορούν να διαχωριστούν από την Αρμενική γιατί διαπράχθηκαν την ίδια περίοδο.
Η γενοκτονία Ελλήνων Αρμενίων και Ασσυρίων είναι μία και είναι ίδια. Ήταν εναντίον των Χριστιανών. Οι Ασσύριοι συνεργάστηκαν με τους Έλληνες και τους Αρμένιους για να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
 
ΠΗΓΗ epontos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου