Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ενταση στην παρέλαση από ομάδα ''αγανακτισμένων'' Προσπάθησαν να παρελάσουν κατά μήκος της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’Ιωσήφ όμως εμποδίστηκαν από την Αστυνομία

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/
Μικρή ομάδα «εθελοντών αγανακτισμένων –αφυπνισμένων πολιτών» φορώντας μαύρες και άσπρες φανέλες και κρατώντας πανό με διάφορα συνθήματα, πραγματοποίησαν το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας κοντά στα φώτα της Υπεραγοράς «Ορφανίδη» στη Λευκωσία, λίγη ώρα προτού ξεκινήσει η στρατιωτική παρέλαση.


Στο χώρο έγινε προσκλητήριο πεσόντων, για τους 13 νεκρούς της φονικής έκρηξης στο Μαρί τον περασμένο Ιούλιο με τους αφυπνισμένους πολίτες να διατρανώνουν την θέλησή τους να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους έως ότου οι ένοχοι οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια και σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης, οι πολίτες έκαναν αισθητή την παρουσία τους κρατώντας σφυρίχτρες.

Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, προσπάθησαν να παρελάσουν κατά μήκος της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’Ιωσήφ , όμως εμποδίστηκαν από την Αστυνομία.

Σε κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση όταν ένας εκ των πολιτών υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από μέλος της Αστυνομίας. Επενέβησαν ψυχραιμότεροι ενώ στη σκηνή μετέβη και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος και ζήτησε ενημέρωση για τα συμβάντα.

Ο πολίτης δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση και ζήτησε να συλληφθεί το μέλος της Αστυνομίας που τον κτύπησε, όπως ισχυρίστηκε. Ανέφερε ότι προσπάθησε απλώς να περάσει από το δρόμο και ο αστυνομικός ζήτησε το λόγο γιατί δήθεν τον άγγιξε.

Τότε όπως υποστήριξε, δέχθηκε επίθεση από 3-4 άτομα τα οποία τον κτύπησαν στο στήθος.

Συγγενείς του παραπονούμενου, δήλωσαν μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος άνδρας πάσχει από την καρδία του και ζήτησαν την μεταφορά του στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο.

Ο κ. Μιχαηλίδης ο οποίος συνομίλησε για λίγα λεπτά με τον παραπονούμενο ζήτησε να μάθει αν έχει κρατήσει τους αριθμούς του αστυνομικού που όπως ισχυρίζεται, τον κτύπησε.

Συγγενείς του παραπονούμενου και άλλοι πολίτες δήλωσαν ότι οι Αστυνομικοί δεν έφεραν νούμερα, όμως μπορούν να τους αναγνωρίσουν καθώς έβγαλαν τις φωτογραφίες τους.

Ο κ. Μιχαηλίδης δεσμεύτηκε να ενημερωθεί για το συμβάν και να το εξετάσει.

Οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν αμέσως μετά, λέγοντας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα, ακόμη και αν προσπαθήσουν κάποιοι να τους εμποδίσουν και να αντιδράσουν με οποιοδήποτε τρόπο.

«Θα είμαστε εδώ , έξω από το Προεδρικό, δεν θα σταματήσουμε μέχρι να παραιτηθεί ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας και της καταστροφής του τόπου», δήλωσε ο παραπονούμενος πολίτης με τους συγκεντρωθέντες να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου