Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η απόβαση των Γερμανών





Από το zougla.gr 

Στα «σκαριά» βρίσκεται η σύσταση μίας νέας ομάδας, αποτελούμενης ξανά από Γερμανούς τεχνοκράτες, οι οποίοι, μετά την «task force» του κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, θα εγκατασταθούν στην Ελλάδα, με σκοπό την παροχή τεχνικής βοήθειας σε θέματα φορολογίας, τοπικής αυτοδιοίκησης, ενέργειας και για όσα προκύψουν όσον αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο.

Αν και ο Γερμανός Χορστ Ράιχενμπαχ εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, ως επικεφαλής ομάδας 25 Ευρωπαίων τεχνοκρατών, με εντολή της Κομισιόν, η νέα ομάδα Γερμανών θα παρακολουθεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης, θα συνεργάζεται στενά με τους υπουργούς και φυσικά με την «ομάδα κρούσης».



Μέρκελ-Παπανδρέου
Μέρκελ-Παπανδρέου
Η ιδέα για τη δημιουργία της ομάδας συνεργασίας έπεσε στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχε στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και μάλιστα έτυχε θερμής αποδοχής από όλους τους παρευρισκομένους.

Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε με αυτή την ιδέα, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη προσέγγιση με τη Γερμανία, τον πιο δυνατό κρίκο στην αλυσίδα της Ευρωζώνης.

Καθίσταται σαφές ότι, μετά και την έγκριση από τη γερμανική Βουλή της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του προσωρινού μηχανισμού ευρωστήριξης EFSF, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η καγκελάριος επιθυμεί την άμεση επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων που θα ενέσκηπταν και που θα καθυστερούσαν την υλοποίηση του προγράμματος για την Ελλάδα.

Μάλιστα, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε τη
Ράιχενμπαχ-Χρυσοχοΐδης
Ράιχενμπαχ-Χρυσοχοΐδης
δημιουργία αυτής της ομάδας και ανέθεσε στον υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο να συντονίσει την προσπάθεια με τους αρμόδιους υπουργούς. Πληροφορίες θέλουν συμβούλους του πρωθυπουργού, με επικρατέστερο τον κ. Γ. Γλυνό, να αναλαμβάνει έναν ρόλο-κλειδί για την ενημέρωση και τη συνεργασία με την ειδική ομάδα, αλλά που θα αποτελέσει «γέφυρα» με την υπάρχουσα «task force» του κ. Ράιχνεμπαχ.

Οι Γερμανοί «συμβουλάτορες» θα προτείνουν λύσεις για τα εμπόδια που ενδεχομένως παρουσιαστούν αλλά και συμβουλές, στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας για την αναδιοργάνωση του κράτους.

Δεν αποκλείεται, τις προσεχείς ημέρες, ο κ. Μόσιαλος να επιστρέψει στο Βερολίνο για επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες και να προλειανθεί το έδαφος για την «υποδοχή» της νέας «φουρνιάς» των Γερμανών.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου