Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΣΕΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΑ: 4 και 3,9 Ρίχτερ οι σεισμοί. Να μην ανησυχούν οι Πατρινοί λένε οι Σεισμολόγοι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:13 μ.μ σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρό, κοντά στο Ρίο με εστιακό βάθος 5 χλμ. ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 22:25 Μ.Μ
Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση με επίκεντρο την περιοχή της Πλαζ μεγέθους 3 Ρίχτερ. H τρίτη κατά σειρά. Ο σεισμός είχε ένταση 4 Ρίχτερ με επίκεντρο τη Πλαζ, στις 22:45
Οι κάτοικοι τις ευρύτερης περιοχής έχουν ανησυχήσει, όμως οι σεισμολόγοι εντάσσουν το φαινόμενο στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα τις περιοχής.
ΔΕΚΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Από τις 3:00 σήμερα τα ξημερώματα και μέχρι αυτή την ώρα, έχουν γίνει συνολικά δέκα σεισμοί με ένταση 2,5-4 Ρίχτερ και επίκεντρα μεταξύ της Πλάζ της  Πάτρας και του Ρίου.

Δεν χρειάζεται να ανησυχούν οι Πατρινοί, δήλωσε πριν από λίγο στο dete. gr, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας. Όπως μας είπε η ευρύτερη περιοχή του Ρίου - Αντιρρίου, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες δίνει τέτοια μεγέθη σεισμών, κυρίως μεταξυ΄3,5 - 4,5 Ρίχτερ.  Βέβαια αυτοί οι σεισμοί των τελευταίων ημερών, έχουν το χαρακτηριστικό του μικρού εστιακού βάθους (2-5 χλμ.) γι' αυτό και γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί στους κατοίκους τι περιοχής. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι παρόμοιες δηλώσεις είχε κάνει προ ημερών και ο καθηγητής σεισμολογίας Ακής Τσελέντης.

ΠΗΓΗ  dete

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου