Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Το ΔΝΤ αναζητεί τρόπο να φύγει από την Ελλάδα!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το Επιτελείο του ΔΝΤ , καλά κάνει και θέλει να φύγει .....η συμφωνία ήταν μεταξύ DSK και GAP.......και μεταξύ μας ....όλοι ξέρουμε ότι δεν έτρεφαν και την μεγαλύτερη εκτίμηση στον φίλτατο DSK.....ειδικά από την πρώτη του ...απροσεξία μέσα στο ΔΝΤ!!!
Από το ιστολόγιο http://greece-salonika.blogspot.com/2011/07/blog-post_7252.html

Στην αποκάλυψη αυτή προχωράει σήμερα σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» η οποία και επικαλείται πηγή που πρόσκειται σε μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος μάλιστα διάκειται φιλικά προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της πηγής το ΔΝΤ θα εγκρίνει μεν το νέο...
πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα που αποφασίστηκε στην Σύνοδο Κορυφής το Σεπτέμβριο αλλά αυτή θα είναι και η τελευταία ευκαιρία της χώρα μας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα αν δεν εφαρμοστεί με ακρίβεια το Πρόγραμμα Σταθερότητας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του, τις οποίες και μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στην επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, όταν θα γίνει η μεθεπόμενη επιθεώρηση της Ελληνικής οικονομίας το Δεκέμβριο το ταμείο θα δηλώνει ότι δεν «μπορεί άλλο».


Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνεδρίαση του Ταμείου, που ενέκρινε το ποσό των 5 δις. ευρώ για την Ελλάδα ήταν θυελλώδης.

Υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη του Ταμείου όπως η Βραζιλία για την συνεχιζόμενη παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικές οι δηλώσεις του εκπρόσωπου της Βραζιλίας κ. Μπατίστα, ο οποίος ήταν ανένδοτος σε κάθε είδους βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο Μπατίστα ανέφερε ότι η απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για προτεινόμενη συμμετοχή των ιδιωτών έχει "στοιχεία ασάφειας" και "είναι ανεπαρκής", ενώ θεωρεί ότι το Ταμείο έδωσε αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και δεν πρέπει να δοθεί επιπρόσθετη βοήθεια, καθώς "το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο".

Η παρέμβαση της κ. Λαγκάρντ ηρέμησε τα πνεύματα και το ΔΝΤ επανέλαβε πως θα δώσει το 1/3 του νέου πακέτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου