Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Foreign Policy: Χεζμπολάχ και Ισραήλ προετοιμάζονται για πόλεμο!

Σχόλιο ιστολογίου μας : Οι 3 αδελφές ψυχές........μαμά / μπαμπάς (inspired Transcendent) και οι 2 παιδιά .......(inspired Transcendent).....
Από το ιστολόγιο http://gdailynews.wordpress.com/

Χεζμπολάχ: Ο πόλεμος του 2006 με αντίπαλο το Ισραήλ ήταν μια “θεϊκή νίκη” για εμάς. Δεν το ξεχνά. Είναι θέμα χρόνου να μας επιτεθεί.
Ήταν 30 Ιουλίου του 2006. Ισραηλινό μαχητικό σπέρνει το θάνατο βομβαρδίζοντας τη πόλη Κανά του Λιβάνου. Η αιτία βομβαρδισμού; Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Απολογισμός; 28 νεκροί άμαχοι, μεταξύ των οποίων 16 παιδιά. Ισραηλινοί αξιωματούχοι αργότερα παραδέχονται την επιχείρηση ως ένα τραγικό λάθος. Δύο βδομάδες μετά λήγει μετά από παρέμβαση του ΟΗΕ ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ. Πέντε χρόνια μετά τα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ απολαμβάνουν μια …σπάνια ηρεμία. Ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως κανείς δεν ξέχασε και πως απλά ζητά την αφορμή να ξαναπολεμήσει.



Η Χεζμπολάχ, η μεγάλη νικήτρια δηλώνει πως η νίκη ήταν “θεϊκή” ωστόσο καταλήγει πως το Ισραήλ δεν ξεχνά και θα επιτεθεί. Οι απώλειες πολλές εκατέρωθεν και η Χεζμπολάχ παραδέχεται πως η “θεϊκή” νίκη είχε αμέτρητες απώλειες και για εκείνους. Ο πόλεμος για πολλούς έρχεται και οι δύο πλευρές προετοιμάζονται αθόρυβα. Η μεν Χεζμπολάχ εκπαιδεύεται σε πιο σύγχρονα όπλα και χρησιμοποιεί πια Ιρανικά συστήματα τηλεπικοινωνιών. Παράλληλα, εκπαιδεύεται σε προηγμένα συστήματα αεράμυνας απέναντι σε υπερπτήσεις μαχητικών αλλά και απέναντι σε επιχειρήσεις ελικοπτέρων όπως και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το Ισραήλ από τη πλευρά του έχει εκτιμήσει διαφορετικά τη κατάσταση. Πολεμά με τα λάθη του παρελθόντος και εκπαιδεύεται σε αυτά. Για το Ισραήλ το σχέδιο έχει μία και μοναδική κατάληξη. Καθολική συντριβή της Χεζμπολάχ και μάχη μέχρις εσχάτων!
GEOPOLITICS & DAILY NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου