Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΜΠΗΧΤΕΣ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/2011/07/30/kosaner/

Εφ. Ταράφ 30-7-2011

Σκληρά λόγια αποχαιρετισμού από τον Κοσανέρ
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου που με μια απόφαση έκπληξη ζήτησε την συνταξιοδότηση του, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του στήριξε τους αξιωματικούς που κρατούνται για τις υποθέσεις Βαριοπούλα και Εργκενέκον.
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου δημοσίευσε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο οποίο ζητά την συνταξιοδότηση του. Ο στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ στο μήνυμα του ανέφερε :




¨Αυτή τη στιγμή 250 στρατηγοί-ναύαρχοι, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί εκ των οποίων οι 173 εν ενεργεία και οι 77 συνταξιούχοι κρατούνται στερούμενοι της ελευθερίας τους. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό –όπως ανέφεραν άλλωστε και πολλοί νομικοί- ότι οι συλλήψεις αυτές έγιναν σύμφωνα με το παγκόσμιο διεθνές δίκαιο, τα δικαιώματα και σύμφωνα με τις αξίες του δικαίου και της ηθικής. Παρά το ότι αυτά τέθηκαν επανειλλημμένα στα αρμόδια όργανα, περιγράφηκαν και συνεχίστηκε η παρακολούθηση τους, δεν έγινε δυνατόν να βρεθεί μια λύση μέσα στα νομικά πλαίσια. Παρά το ότι δεν υπάρχει κάποια οριστική απόφαση σε βάρος τους, οι 14 στρατηγοί και ναύαρχοι και οι 58 συνταγματάρχες παράλληλα με την απειλή για την προσωπική τους ελευθερία και σε εφαρμογή των παρόντων κανονισμών έχουν χάσει και το δικαίωμα να αξιολογηθούνε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και έτσι τιμωρούνται προκαταβολικά. Ένας από τους στόχους της έρευνας και της μακράς περιόδου προφυλακίσεων είναι κρατώντας τις ΤΕΔ στην επικαιρότητα να τις παρουσιάσουν ως μια εγκληματική οργάνωση, ενώ δεν διαφεύγει της προσοχής ότι τα μίντια που υποστηρίζουν αυτά με μια σειρά από ειδήσεις, συκοφαντίες και κατηγορίες εξωθούν το μεγάλο μας έθνος να πάρει θέση ενάντια στις δικές του ένοπλες δυνάμεις. Η μη αποτροπή αυτής της κατάστασης και η αγνόηση των σχετικών κινήσεων από τα αρμόδια όργανα, με εμποδίζει ως αρχηγό του Γενικού Επιτελείου να εκπληρώσω το καθήκον μου να προστατεύω στα πλαίσια του νόμου και των δικαιωμάτων το προσωπικό μου, και κατήργησε την δυνατότητα να συνεχίσω να ασκώ αυτό το υψηλό καθήκον. Εκφράζοντας την απόλυτη μου πεποίθηση ότι ανεξαρτήτως συνθηκών τα γενναία στελέχη των ΤΕΔ, θα συνεχίσουν –όπως μέχρι τώρα- να ασκούν με επιτυχία το ιερό τους καθήκον με απόλυτη πειθαρχεία, θάρρος και αυτοθυσία, εύχομαι σε όλα τα στελέχη των ΤΕΔ υγεία και ευεξία¨.
………………………..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου