Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Ήρθαν οι οικολογικές κατσίκες!

Σχόλιο ιστολόγιου μας : Αυτό οι παππούδες μας το γνωρίζανε πολύ καλά ......αλλά έλα ντε που έπρεπε να εκσυγχρονιστούν και αυτοί........ και στο τέλος να εξαφανιστούν οι Έλληνες αγρότες......ώστε  να φτάσουμε να εισάγουμε πατάτες Αιγύπτου και κολοκυθάκια Ινδίας......... 
Από το ιστολόγιο http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=83519&catID=14


Οι κοινότητες του Μέριλαντ βρήκαν έναν πρωτότυπο και οικολογικό τρόπο για να ξεφορτωθούν τα ζιζάνια από τα πάρκα και τους κήπους τους: προσέλαβαν ένα κοπάδι... κατσίκες.

Τους κερασφόρους, τετράποδους «εργάτες» παρέχει η εταιρεία «Οικο-Κατσίκες» (Eco-Goats) του Ντέιβιντσονβιλ.

«Στους ανθρώπους δεν αρέσει να πηγαίνουν σε μέρη γεμάτα με τσουκνίδες και θάμνους. Αντιθέτως, οι κατσίκες το λατρεύουν» εξήγησε ο Μπράιαν Νοξ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς οδηγούσε ένα κοπάδι στον τόπο... εργασίας του, στην πόλη Γκέιθερσμπεργκ.

Η εταιρεία «Οικο-Κατσίκες» λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια και καθημερινά καθαρίζει από τα αγριόχορτα πολλές εκατοντάδες στρέμματα. Όπως είπε ο Νοξ, 30 κατσίκες μπορούν να φάνε τα ζιζάνια σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μέτρων μέσα σε μία ημέρα. Επιπλέον οι κατσίκες έχουν ορειβατικές ικανότητες και άριστη ισορροπία και μπορούν να φτάσουν σε σημεία όπου ο άνθρωπος θα δυσκολευόταν.

Δουλεύοντας ακάματα, τα ζώα αφήνουν πίσω τους τα περιττώματά τους που είναι «εξαιρετικό λίπασμα» κατά την εταιρεία.

Στο Γκέιθερσμπεργκ η υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντας «Ένωση Άιζακ Γουόλτον» σε συνεργασία με την τοπική δημοτική αρχή κάλεσε την εταιρεία να καθαρίσει ένα πάρκο. «Είναι πραγματικά ένας πρωτότυπος και οικολογικός τρόπος να ξεφορτωθούμε τα ζιζάνια και επιπλέον οι κατσίκες είναι πολύ χαριτωμένες» είπε η Ρεμπέκα Γουάντλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου