Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

H Symantec προειδοποιεί για ιούς

Σχόλιο ιστολογίου μας : Για όσους δεν διαβάζουν το αφιέρωμά μας για την Singularity.....καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν!!!
Δείτε : http://alexander-hellas.blogspot.com/2011/07/singularity-10.html
Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/tech/h-symantec-proeidopoiei-gia-iois

Η εταιρεία Symantec Corp. ανακοίνωσε την δημοσίευση της έκθεσής της Symantec Intelligence Ιούνιος 2011, την πρώτη έκθεση της Symantec που συνδυάζει την έρευνα και ανάλυση από τις Εκθέσεις Symantec.cloud MessageLabs Intelligence και State of Spam & Phishing.

Η ανάλυση αυτού του μήνα αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των μηνυμάτων spam βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο χαμηλότερο επίπεδο που είχε βρεθεί από το κλείσιμο της McColo, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών web hosting με έδρα την Καλιφόρνια, η οποία φιλοξενούσε έναν μεγάλο αριθμό των κυριότερων botnets, τον Νοέμβριο του 2008.

Από την εξάρθρωση του δικτύου Rustock, του μεγαλύτερου botnet αποστολής spam, τον Μάρτιο του 2011, ο όγκος των spam παγκοσμίως, σε καθημερινή βάση συνεχίζει να διακυμαίνεται. Τα μηνύματα spam αντιπροσώπευαν ποσοστό 72,9% των email τον Ιούνιο, επιστρέφοντας στο ίδιο επίπεδο που ήταν τον Απρίλιο νωρίτερα το ίδιο έτος. Σύμφωνα με την Έκθεση Intelligence της Symantec, ποσοστό 76,6% αυτών των μηνυμάτων spam αποστέλλονταν από botnets, σε σύγκριση με το ποσοστό 83,1% τον Μάρτιο.

Στην πιο πρόσφατη ανάλυση, τα μηνύματα spam που σχετίζονται με φαρμακευτικά προϊόντα αντιπροσώπευαν ποσοστό 40% όλων των μηνυμάτων spam τον Ιούνιο του 2011, σημειώνοντας πτώση από το ποσοστό 64,2% που είχαν φτάσει στο τέλος του 2010. Η ανάλυση του θέματος των μηνυμάτων spam αναδεικνύει ότι τα μηνύματα spam που απευθύνονται σε ενήλικες συνεχίζουν να έχουν άνθιση.

Τον μήνα Ιούνιο, η έκθεση Symantec Intelligence εντόπισε τη χρήση μίας νέας τακτική spam , η οποία χρησιμοποιεί το prefix “Wiki” για την προώθηση ψευδών φαρμακευτικών προϊόντων που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα WikiPharmacy.  Στην περιοχή του «Θέματος» σε αυτές τις επιθέσεις υπάρχει τυχαία κατανομή κειμένου. Στην περιοχή «Αποστολέας» είτε υπάρχει ψευδές όνομα είτε έχει γίνει κατάληψη ενός ISP account και φαίνεται ως προσωποποιημένο email.          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου